Amerika
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 oktober 2019 door Geerten van Breugel

Aantal Amerikaanse christenen neemt in tien jaar tijd met twaalf procent af

Het aantal Amerikanen dat zich christen noemt, neemt af. Een studie van het Pew Research Center toont aan dat minder dan twee derde van de inwoners van het Noord-Amerikaanse land zegt christen te zijn, meer dan een kwart niet-religieus. Dat betekent een teruggang van twaalf procent ten opzichte van tien jaar geleden.

Toch zijn er nog steeds weinig atheïsten in Amerika (4%), er zijn net iets meer agnosten (5%). Met name het aantal Amerikanen dat aangeeft niets te zijn en wel geloven dat er iets is,  nam toe, tot zeventien procent.

De terugval van het aantal christenen komt met name op het conto van de Amerikaanse jeugd: slechts 49 procent van de milennials beschrijft zichzelf als christen, tegenover 76 procent van de baby boomers.

De studie onderzocht ook het aantal christenen in Amerika dat een dienst bezocht. De onderzoekers: "In 2009 was het verschil tussen mensen die diensten frequent (vaker dan één keer per maand) bezochten nog 50 procent. Nu zijn er meer mensen die een paar keer per jaar een dienst bezoeken (54 procent) dan een paar keer per maand (45 procent)."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.