Slavenhandel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 oktober 2019 door Gertjan de Jong, IJM Nederland

Slavenhandel kapot maken: Sponsoractie Mudraise 2020 van start

Ga door de modder voor slachtoffers van slavernij. Vandaag lanceert International Justice Mission (IJM) de populaire sponsoractie MudRaise. Op 27 juni 2020 vindt het modderevenement plaats en vanaf nu kunnen deelnemers zich opgeven en geld in gaan zamelen.

Het evenement heeft elk jaar een groeiend aantal deelnemers. Vorig jaar gingen 500 mensen, van kind tot pensionado, door de modder in Biddinghuizen. Het parcours is zwaar, maar deelnemers kunnen kiezen welke afstand ze afleggen. “Het is afzien, maar dat heb ik er graag voor over”, is een veelgehoorde reactie. Een paar uur ploeteren in de modder om mensen te bevrijden die al jarenlang uitgebuit worden: dat is de Mudraise.

Wereldwijd leven naar schatting 40 miljoen mensen in slavernij en één op de vier daarvan is kind. Zoals Liana die door haar eigen moeder verkocht werd als seksslaaf, Foli die als kindslaaf werkte in de visindustrie en Joy die werd misbruikt voor de webcam. Het zijn verschrikkelijke verhalen. Met elke bevrijding wordt een leven dat verwoest was, bevrijd, gered en hersteld. De afgelopen jaren bevrijdde IJM al 50.000 mensen.

Een reddingsoperatie kost gemiddeld 5500 euro en dus ligt de lat voor de MudRaise 2020 hoog. Until all are free, is het motto van IJM en de deelnemers van de MudRaise leveren daar een uiterst belangrijke bijdrage aan.

Wie mee wil doen aan de MudRaise kan zich aanmelden via mudraise.nl en starten met het werven van zoveel mogelijk sponsors. Ook wie niet door de modder wil gaan, kan via die website zijn bijdrage leveren door een van de deelnemers financieel te steunen.

Error: could not load events

Ben je benieuwd naar verhalen van deelnemers en hoe de MudRaise bijdraagt aan het einde van slavernij? Kom dan op donderdagavond 14 november naar de Impact Night en laat je inspireren.

Gratis kaarten bestellen kan via deze website

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.