Jan Kloosterman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 oktober 2019 door RMU

Jan Kloosterman nieuwe bestuurder RMU

Jan Kloosterman (41) is benoemd als nieuwe Raad van Bestuur van de RMU. De christelijke vakorganisatie krijgt daarmee per 1 februari 2020 een opvolger voor Peter Schalk, die 25 jaar aan het roer heeft gestaan en eind 2019 afscheid neemt.

Dat heeft de RMU donderdag bekendgemaakt. De heer drs. J. Kloosterman MBA woont in Apeldoorn, is gehuwd, vader van vier kinderen en ouderling in de Hersteld Hervormde Kerk. Hij is momenteel directeur Onderwijs op de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap in Apeldoorn. Ook is Kloosterman SGP-raadslid in Apeldoorn en actief als lid van het Panel Presentie, en daardoor bekend met een deel van de werkzaamheden van de RMU.

Vertrouwen
De Raad van Toezicht, verantwoordelijk voor de sollicitatieprocedure, is blij en dankbaar met de benoeming van de nieuwe bestuurder. Voorzitter Ton de Jong: “Met de benoeming van Jan Kloosterman krijgt de RMU een maatschappelijk betrokken en principieel bevlogen Raad van Bestuur, die goed past bij de huidige fase waarin de RMU verkeert. Zijn betrokkenheid op de RMU als organisatie met een nadrukkelijk maatschappelijke functie en visie op de veranderingen in deze samenleving, is voor ons als Raad van Toezicht heel duidelijk gebleken. Wij hebben het volste vertrouwen dat de heer Kloosterman op waardige en kundige wijze de missie van de RMU gestalte zal geven.”

Present zijn
Kloosterman ziet er naar uit om bij de RMU te beginnen: “Deze tijd vraagt van christenen om schouder aan schouder present te zijn. Samen mogen we laten horen wie we zijn en welke goede leefregels God voor het maatschappelijke leven geeft.”

De Reformatorisch Maatschappelijke Unie (RMU) is een christelijke vakorganisatie voor werknemers, werkgevers en zelfstandigen met zo’n 17.000 leden. Jaarlijks behartigt de RMU bijna 6.000 ledenzaken en komt ze op voor maatschappelijke belangen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.