grootouders
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 oktober 2019 door Stichting Generatio

Stichtingen organiseren Grootouderdag in Hardinxveld-Giessendam

D.V. zaterdag 2 november houdt Stichting Generatio in samenwerking met Stichting Maak ze sterk haar jaarlijkse Grootouderdag. Het evenement vindt ook dit jaar plaats in gebouw ‘De Bron’ in Hardinxveld-Giessendam. Het thema van de dag luidt: ‘Levende Hoop’.

In het plenaire ochtendprogramma spreekt Bert Reinds over opa zijn met hart en handen. Daarnaast geeft Heleen Quist als oma haar visie over de schaduwkanten die er ook kunnen zijn en hoe je daar dan positief in kunt staan. In de middag zijn er workshops en gespreksgroepen over: Welk toekomstbeeld heb jij voor je kleinkinderen?, Ge(e)neratie, Maak ze sterk online, Bidden voor mijn kleinkind en Aan de slag met het Bijbelverhaal. De gespreksgroepen zijn een verdere verdieping van de plenaire sessies in het ochtendprogramma.

Met de jaarlijkse Grootouderdag voorzien Generatio en Maak ze sterk in de behoefte van grootouders aan praktische toerusting op het gebied van kleinkinderen en geloof, zo bleek ook tijdens de eerdere versies. Ook blijkt dat veel gelovige grootouders hun eigen rol onderschatten als het gaat om hun kleinkinderen. ‘Tijden veranderen snel en de druk op gezinnen neemt hand over hand toe. Grootouders kunnen een prachtige rol spelen in het leven van hun kleinkinderen en dan hebben we het niet over oppassen’, aldus Rob Hondsmerk van Generatio.

'Met de Grootouderdag komen we tegemoet aan deze behoefte. Het concept van deze dag is onderscheidend. We willen grootouders niet alleen toespreken, maar hen ook volop de gelegenheid geven hun verhaal te doen en ervaringen uit te wisselen met andere grootouders.'

Meer informatie over de Grootouderdag in Hardinxveld-Giessendam is te vinden op www.generatio.nu en www.maakzesterk.nl.

Aanmelding is noodzakelijk. De toegang is gratis. Er wordt een collecte gehouden om de kosten te dekken.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.