LGBT
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 oktober 2019 door Geerten van Breugel

Brits schoolhoofd geschorst na in twijfel trekken lhbt-lesmateriaal

Maureen Griffith, een christelijk schoolhoofd van de Alperton Community School in Noord-Londen, is geschorst vanwege haar vraagtekens bij het lhbt-lesmateriaal dat op leeslijsten van de school terechtkwam. Weken nadat de 74-jarige Britse haar twijfels uitte bij een vergadering met andere bestuurders, ontving ze een brief waarin haar schorsing bekend werd gemaakt. Griffith benadrukt bij Christian Today dat ze niet homofoob is. "Er is op dit moment echter geen debat, er worden geen vraagtekens geplaatst in onze maatschappij bij lhbt-materiaal."

In de brief die het schoolhoofd kreeg naar aanleiding van haar vragen, stond dat ze geschorst werd en een onderzoek gestart werd naar haar opmerkingen. "Terwijl ik hen vertelde dat ik als ouder niet zou willen dat mijn zonen lhbt-boeken lezen of bij een pride betrokken zouden worden. De introductie van het materiaal was nog niet eerder besproken, dus dat kaartte ik aan." Griffith moet officieel nog horen wat er met haar positie als schoolhoofd gebeurt, maar is niet bang. "Ik heb vrede met de hele situatie. Ik heb ervan gehouden deel uit te maken van het onderwijs en de plannen op school. Ik ben niet boos; alleen verdrietig dat dit in dit land gebeurt."

Ook haar vertrouwen op God helpt haar door de situatie heen. "Mijn geloof in Jezus is heel belangrijk voor mij in goede en slechte tijden. Ik kan niets zonder zijn hulp doen en Hij maakt mijn last lichter. Dat is hoe ik ben opgevoed door mijn moeder."


Homoseksualiteit
- 5 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten accepteren
- Voormalig homo Keesjan is nu gelukkig getrouwd met een vrouw: “God heeft mijn identiteit vernieuwd”
- John was een gewilde spreker in christelijk Nederland; totdat hij homo bleek te zijn
- 7 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten afwijzen
- Christen en homo: het leidde bij Johan tot een posttraumatische stressstoornis
Meer over Homoseksualiteit »

Reacties

Dit soort dingen gebeurt nu in London, mijn voorspelling is dat in heel Europa, inclusief in Nederland, de scholen en leraren zullen worden gedwongen om perverse onzin aan de leerlingen op te dringen. Als Christenen moeten wij getuigen van de waarheid en wij zullen daarom gehaat worden. Moge God ons bijstaan en ons vrede en goede moed geven.
J
Wij moeten de kinderen uit de scholen halen en home scholing geven aan onze kinderen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.