syrie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

17 oktober 2019 door Patrick Simons

"Er ligt in Syrië een roeping voor de kerk in het Westen"

Arie van der Poel, werkzaam bij zendingsorganisatie GZB, was afgelopen twee weken in Syrië en Libanon en merkte de ontzetting en angst bij de bevolking. Het Reformatorisch Dagblad sprak met hem over de situatie in Syrië en hoe het met de christenen gaat.

"Ik heb de indruk dat de meeste christenen vooralsnog blijven", zegt Van der Poel als hem gevraagd wordt of christenen op de vlucht zijn geslagen. "Maar er is nog veel onuideoijk. Wat we kunnen doen? Het gebed staat altijd voorop. Gebed dat broeders en zusters in Syrië stand zullen houden, maar ook gebed voor vrede voor Syrië. Daarnaast zal de GZB op korte termijn extra noodhulp verlenen aan juist de kerken in het noordoosten van Syrië. Er ligt in Syrië een roeping voor de kerk in het Westen. Paulus is op weg naar Damascus tot geloof gekomen. De christenheid in Syrië is heel oud."

Het doet Van der Poel pijn om te zien dat het aantal christenen in het land is afgenomen. "Ik hoop en bid dat de christelijke minderheid er weer mag groeien. Een Syrische predikant zei tegen mij: "We hebben de zondagsschool herontdekt tijdens de oorlog." Toen er geen kerkdiensten konden worden belegd, kon er soms doordeweeks zondagsschool worden gehouden. En nu zie je tóch een nieuwe generatie opkomen."

Lees meer in Reformatorisch Dagblad

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.