Elise Brouwer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

18 oktober 2019 door Groot Nieuws Radio

Elise Brouwer was jarenlang depressief: "Ik zag geen licht aan het einde van de tunnel"

Elise Brouwer dacht lange tijd dat haar depressie uit een lichamelijke kwaal voortkwam. Maar toen ze hiervan genezen was, bleek de depressie nog altijd aanwezig. Groot Nieuws Radio sprak met haar.

Al langer zat Elise niet goed in haar vel. “Ik had veel last van hyperhidrose, van overmatig zweten. Er waren periodes in mijn leven dat het overheerste en ik schaamde me erg heel erg voor, ik deed er alles aan om het maar niet aan de buitenwereld te laten zien”, vertelt Elise bij Groot Nieuws Radio. “In mijn hoofd was ik er continu mee bezig. Ik sprak er met niemand over. Voor mij was het heel moeilijk om over persoonlijke dingen te praten, dat was ik van huis uit niet zo gewend. Voor mij was het een groot geheim. Alleen mijn man wist ervan.

Door een operatie werd de hyperhidrose veel minder, maar toen bleek dat de depressie bleef. Ik liep als een zombie door het huis en dacht: wanneer komt de blijdschap weer? Wanneer ga ik me weer goed voelen? Ik ervoer alleen maar negativiteit en donkerheid. Soms weken of maanden achter elkaar. Je zit in een tunnel en ziet geen licht aan het eind, alleen maar donkerheid.”

Eerder sprak CIP.nl met haar: "Boos, verdrietig en wanhopig bad ik tot God".

Klik hier om het volledige gesprek terug te luisteren

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.