Vrijheid
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 oktober 2019 door Uitgeverij Gideon

Uitgeverij Gideon start nieuwe challenge voor vrouwen: leven als dochter van de koning

Binnenkort is het 31 oktober. Als je een willekeurige Nederlander vraagt wat er op die dag gevierd of herdacht wordt, zal het antwoord in negen van de tien gevallen zijn: Halloween. Een dag van geesten, griezelige maskers, bangmakerij, bloed…

Als dezelfde vraag gesteld wordt aan iemand uit de gereformeerde gezindte, zal het antwoord vaker luiden: Hervormingsdag. Op deze dag wordt herdacht dat de Bijbel, het betrouwbare Woord van God, weer centraal kwam te staan. Waarom stierf Jezus aan het kruis? Het was Gods plan, zodat wij door geloof in Hem zouden worden vrijgesproken van zonde. Niet meer gebonden aan aflaten en bemiddeling van heiligen, maar in Christus vrij daarvan! Geen angst, maar zekerheid. Geen bangmakerij, maar de verkondiging dat er eeuwig leven is met Hem. Geen spoken of boze geesten, maar geloof dat Gods Geest het leven leiden wil.
Wat een tegenstelling tussen Hervormingsdag en Halloween…

Toen we over een nieuwe challenge nadachten, deze keer speciaal voor vrouwen! en we het over de betekenis van deze twee dagen hadden, bracht het ons een thema in gedachten: Vrijheid!
We nodigen je uit om samen een maand lang, op elke werkdag, op zoek te gaan naar bijbelse sleutels om vrijheid te vinden. Naarmate we meer en meer leren wandelen in de vrijheid waarvoor onze Verlosser zijn leven gaf, zullen we ook ons leven en ons erfdeel op een andere manier gaan bekijken. Je zult een eeuwig perspectief krijgen!

Je kunt God kennen en liefhebben, maar je als vrouw toch allerminst vrij voelen. Het gewone leven vraagt veel van je of heeft harde klappen uitgedeeld. Leven als dochter van de Koning? Ja, ja, denk je, een mooie droom, maar niet mijn werkelijkheid.
Zou dat de bedoeling zijn? Of is het wel degelijk mogelijk om vrijheid te ervaren en Zijn Koninklijke rijkdom te genieten?

Sheri Rose Shepherd schreef er een prachtig dagboekje over: Vrijheid – leven als dochter van de Koning. Aan de hand van dit boekje willen we je twintig boodschappen van God meegeven. Twintig verfrissingen voor je ziel. Twintig dagen waarop je stilstaat bij kostbare schatten van waarheid, persoonlijke liefdesbrieven van God en praktische levenslessen uit de Bijbel. Je zult leren waarvoor onze Verlosser zijn leven gaf.

Doe jij ook mee? Meld je dan hier aan en ontvang vanaf 31 oktober een maand lang deze boeiende challenge per mail.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.