Heartbeat Weekend
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 oktober 2019 door Heartbeat Nederland

Christenjongeren redden 283 kinderen uit armoede

“Armoede hoeft niet te bestaan, we kunnen het verschil maken”. Vol passie stond Althalja Barneveld afgelopen zaterdag tijdens het Heartbeat Weekend te vertellen over een droom die werkelijkheid was geworden.

Een jaar geleden stond de aanbiddingsleider van Heartbeat Worship op hetzelfde podium, waar zij haar droom deelde. Samen met de worship band deed ze toen een oproep om te vragen wie er met de muzikanten van de christelijke jongerenbeweging een marathon in Tanzania wilde gaan lopen voor Compassion. Tientallen jongeren renden die avond letterlijk naar voren, omdat ze zich geroepen voelden het verschil te gaan maken in de levens van jonge kinderen, in gebieden waar armoede het grootst is.

Dit weekend stond een gedeelte van het team daar, gekleurd in rode t-shirts, om te vertellen dat ze over 6 dagen zouden vertrekken naar Tanzania. Het was niet altijd makkelijk, het trainen viel soms zwaar en het geld inzamelen verliep niet altijd even soepel. Maar de passie om verschil te maken in de levens van kinderen die op straat leven zonder ouders, hield ze op de been.

Zaterdagavond was de onthulling. Hoeveel geld had dit team met elkaar opgehaald? Met trots vertelde Althalja dat ze € 283.290,- bij elkaar hadden ingezameld. Op dat moment steeg er gejuich en een daverend applaus op uit de zaal. Want dit bedrag staat gelijk aan 283 kinderen. Kinderen die van de straat afgehaald zijn, die nu eten en onderwijs krijgen. Zij hebben door de jongeren van Heartbeat nieuw perspectief gekregen.

Dansen met kinderen uit Tanzania
Aankomende vrijdag vertrekt de groep van 36 deelnemers naar Tanzania. Zij zullen daar de kinderen gaan ontmoeten, met ze dansen, springen en hun dromen aanhoren. Tegelijkertijd zullen ze door de sloppenwijken lopen, geconfronteerd worden met extreme armoede en nog zoveel meer kinderen zien die nog geen hulp en hoopvolle toekomst hebben.

Tijdens de dienst bij Heartbeat roept Athalja de jongeren in de zaal op om hun harten te open voor deze kinderen in armoede. ‘’Armoede hoeft niet te bestaan, we kunnen het verschil maken, laten we omzien naar de kinderen’’. Een applaus klinkt spontaan en er worden op dat moment nog een aantal extra kinderen gesponsord door de aanwezige deelnemers.

Gerechtigheid en aanbidding
Sander van Dijk, de oprichter van Heartbeat Nederland komt het podium op en spreekt de honderden jongeren aan. “Lieve mensen, we hebben een fantastisch weekend. Samen met deze geweldige band maken we God groot en aanbidden wij Jezus. Maar weet je dat het doen van gerechtigheid, het omzien naar elkaar het niet langer leven voor jezelf ook alles met aanbidding te maken heeft? Dat dit Gods hart heeft? En daarom ben ik zo blij dat ik hier een generatie zie die echt het verschil wil maken.”

Sander vervolgt: “In de voorbereiding van deze dienst, tijdens onze bidstond kwam er een beeld bij mij op. Ik zag jullie als groep daar lopen in Tanzania en jullie maakten een spoor door het land, wat een diepere geul werd. En ik werd bepaald bij Amos 5:24 “Laat liever het recht stromen als water, en de gerechtigheid als een altijd voortvloeiende beek.” Jullie brengen recht en gerechtigheid en deze impact is niet alleen groot in het leven van deze kinderen, maar ook in de generaties die daarna komen. Jullie laten een ‘altijd voortvloeiende beek van gerechtigheid´ in Afrika achter.”

De zaal gaat staan en dan spreekt Sander een zegen uit over de groep jongeren. De ‘Muskhatleten’ houden elkaars handen vast. Hij bidt voor bescherming en een rijke zegen. Alle jongeren in de zaal strekken hun handen in overgave naar de deelnemers uit en bidden mee.

Wil je meer van Heartbeat volgen en hun reis? Houd dan hun website in de gaten.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.