opwekking
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

17 oktober 2019 door Patrick Simons

Melanie riep via Instagram op om te bidden voor Opwekking op Urk; het resultaat is indrukwekkend

Toen Melanie rondliep op de Opwekkingsconferentie, raakte ze onder de indruk van zoveel mensen die Jezus wilden volgden. Dat wilde ze ook in haar eigen dorp Urk. God legde het op haar hart om op Urk iets op te starten. Dat resulteerde in tal van intiatieven, zo vertelt ze tegenover Move.community.

"Toen ik bij Opwekking liep, dacht ik: wow, iedereen wil sowieso een levende relatie met Jezus", vertelt Melanie voor de camera. "Ik dacht: dat moet ook in mijn eigen dorp kunnen. Ik stond op een gegeven moment te douchen en bedacht om gewoon een oproepje op social media te plaatsen om daarvoor te bidden. Toen stond ineens mijn hele huis vol. Er stonden hier allemaal mensen te bidden voor een opwekking op Urk."

Vanuit die eerste ontmoeting is inmiddels van alles gebeurd op Urk, zo vertelt Melanie. "Er zijn allerle verschillende ideen ontstaan. Ik geloof echt dat als God je een verlangen in je hart legt, dat je dat gewoon moet volgen. Soms lijkt dat heel klein. Voor mij leek een oproepje op Instagram heel klein, maar het is daarna iets heel groots geworden. Het was echt God die tegen mij sprak."

Reacties

H
Ik zie niet zoveel opgewekt op ons dorp, alleen maar kerkscheuringen, bet-weterij, familietwisten door verschillende visies op de Bijbel, eindtijd, Israel, enz. Loslaten van zondagsrust (men is "bekeerd" en ineens hoeft de rustdag niet meer gehouden te worden), In plaats van 2 keer naar de kerk, is 1 keer voor meerderen al te veel geworden, enz. En zeg er maar niets van, want dan krijg je het mes in je buik.... (figuurlijk dan).
Leuk hoor. Tja, wat moet ik nou met zo'n verhaal ? 'De Heer legde op mijn hart dat..." of "Ik kreeg het verlangen om ...." Wees eerlijk en zeg dat het je gewoon een goed idee leek om mensen voor Urk te laten bidden. Ja, zo kan ik nog wel wat enclaves noemen, die wel eens een eyeopener kunnen gebruiken. Ik hoor dit soort verhalen vaker, maar ik voel hierbij geen verbinding of empathie....
D
Geloof je niet dat de Heilige Geest tot mensen spreekt?
Toon meer antwoorden (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.