armoede
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 oktober 2019 door Patrick Simons

Moet je als kerk willen dat leden naar de voedselbank gaan?

Is het eigenlijk wel de bedoeling dat leden van kerken naar de voedselbank gaan? Moeten kerken zelf niet zorgen dat hun leden genoeg hebben om te leven? Deze vragen bespreekt het Nederlands Dagblad met onder andere Robert Roth, predikant in Hengelo.

Volgens Roth zitten er meerdere kanten aan het verhaal. Hij vindt het in ieder geval belangrijk voor de kerk om zich naar buiten te richten. "Een kerk die niet naar buiten kijkt, is geen kerk meer", stelt hij in het dagblad. Maar toch vindt hij dat een kerk ook voorzichtig moet zijn met zelf voedselbank worden. "Als een kerk er de middelen voor heeft, kan zij overwegen mensen te helpen met het verstrekken van voedsel, al weet ik niet of dat wijs is."

Kerkelijke activiteiten, waar mensen in armoede mee geholpen worden, zijn volgens de predikant slimmer. "Je kunt maaltijden organiseren, waar je actief voor foldert. Mensen die daarvan gebruik maken, kom je zo op het spoor. Een kerk moet niet het initiatief van de voedselbank naar zich toe willen trekken, maar er wel voor de mensen zijn. Dat vind ik altijd een mooie spiegel: zoals God er voor ons is, zo zullen wij er voor onze medemens zijn."

Lees het hele verhaal in het Nederlands Dagblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.