Edward Awbebdeh
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

15 oktober 2019 door CAMA Zending

Dringende gebedsoproep van dominee uit Syrië: "We blijven vertrouwen op de Heer"

Gisteren ontvingen we een dringende gebedsoproep van de Syrische voorganger Edward Awbebdeh, tevens leider van CAMA Syrië. Meerdere CAMA kerken bevinden zich momenteel in de “hot zone” van de Turkse invasie. De lokale bevolking wordt bedreigd, vlucht massaal en leeft op dit moment onder een hevige dreiging.

Pastor Edward schrijft ons: “Ik stel het zeer op prijs dat jullie aan ons denken en voor ons bidden. Het is een erg moeilijke situatie. We blijven vertrouwen op de Heer en Zijn beloften. We hebben jullie gebeden nodig omdat we Gods hand nodig hebben om in te grijpen in de situatie. Er zijn momenteel drie kerken waar we ons concreet ernstige zorgen over maken.”

De situatie is op dit moment bedreigend, maar er is hoop! Boudewijn van Schoonhoven, directeur van CAMA Zending belde met Gabi Butros, de voorganger van de Arabische CAMA kerk in Enschede. In Syrië was hij evangelist en gemeentestichter. Tientallen Syriërs zijn door hem tot geloof gekomen en vele huisgemeenten zijn gestart.

Toen Boudewijn hem sprak om te horen hoe het met zijn thuisland gaat was hij God aan het prijzen: “Wij hebben gebeden, gevast en de boze gebonden. Het Syrische leger is met ondersteuning van Rusland binnengekomen en heeft de Turken weggehouden. Anders was het een gigantische ramp geweest. Prijs de Heer.”

Blijven jullie meebidden voor onze broeders en zusters in Syrië? We bidden dat de christenen veilig zullen blijven. Maar we bidden ook dat onze “vijanden” gezegend zullen zijn, dat ze Jezus leren kennen en ontdekken dat God van ze houdt.

Lees hier meer over het werk van CAMA Zending

Reacties

In navolging van de Syrische voorganger Edward Awbebdeh prijs ik ook de Heer voor de snelle interventie van Rusland. Turkije zou erger zijn voor Christenen dan Assad, omdat de Turken niet zelf vechten maar de [Christen hatende] ongedisciplineerde strijders van het zogenaamde "Vrije Syrische Leger" [dat door het Westen - o.a. Nederland - wordt gesteund], vooruit sturen om in Syrië te plunderen, verkrachten en moorden.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events