piet
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

17 oktober 2019 door Patrick Simons

Bijzonder gesprek in 'Zie je zondag!': "Het leek wel alsof alle vogels uit de buurt bij mij neerstreken"

In het EO-programma 'Zie je zondag!' bezoekt presentatrice Marleen Stelling verschillende protestantse gemeenten in heel Nederland. Ze leert de gemeente van binnenuit kennen en heeft bijzondere ontmoetingen met mensen. Afgelopen weken was te zien dat ze in de Regenboogkerk in Epe was.

Ook hier komt Marleen bijzondere mensen tegen. Zo ontmoet ze op de maandelijkse eetclub van de kerk Piet, die midden in het bos woont. Ze besluit om hem thuis op te zoeken, wat resulteert in een mooi en bijzonder gesprek. Piet vertelt over een bijzondere ervaring die hij een tijdje terug had. "Ik werd een beetje naar wakker. Eerst hoorde ik een paar vogels fluiten, maar op een gegeven moment hoorde ik een heel concert. Dat had ik nog niet vaak meegemaakt. Het leek wel alsof alle vogels uit de buurt bij mij neerstreken. Ik hoorde overal gefluit om me heen. Dit, wat je nu hoort, maar dan in honderdvoud."

"Alsof ze de vogels vanuit boven een ingeving hebben gehad: maak Piet eens even blij", vertelt hij zichtbaar aangedaan. Piet heeft overigens een behoorlijk zware tijd achter de rug. Hij verloor zijn moeder en raakte ook zijn werk kwijt. Hij voelt zich soms erg eenzaam. Langzaam maar zeker krabbelt hij weer op. De oude Statenbijbel uit de achttiende eeuw die zijn moeder hem naliet, is één van zijn meest dierbare bezittingen. Haar lievelingspsalm was 91 waarin staat dat God voor eeuwig God is. "Die psalm vertelt mij dat Hij nooit verloren gaat. Hij is voor eeuwig God en mag voor eeuwig bij mij zijn. Dat is onbeperkt. Het is geen fase, maar voor altijd."

Marleen vraagt hem wat Piet zou willen dat God hem zou influisteren. "Om me gerust te stellen", reageert hij. "Wat ik hoop dat Hij zegt? 'Maak je niet bezorgd. Ik ben bij je. Ik leid je.'"

Bekijk de hele aflevering.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.