arjan lock
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 oktober 2019 door Patrick Simons

EO wil publiek laten verkleuren: "We hebben weinig contact met migrantenchristenen"

De Evangelische Omroep gaat zich vanaf 2020 meer richten op christenen met een niet-westerse achtergrond. Speciaal daarvoor heeft de omroep politicus en advocaat Don Ceder binnengehaald als presentator. Dat meldt het Nederlands Dagblad.

"We hebben weinig contact met migrantenchristenen", aldus directeur Arjan Lock in gesprek met het Nederlands Dagblad. "Onderzoek wijst uit dat ze de publieke omroep nauwelijks weten te vinden. Slechts een klein deel komt naar Nederland Zingt Dagen of leest ons magazine Visie. En dat is verdraaid jammer. Er zit zo'n missionaire rijkdom bij deze broeders en zusters; we kunnen veel van elkaar leren op het gebied van geloofsbeleving. Daarin vinden we elkaar te weinig."

Overigens stelt Lock dat het zomaar eens ten koste kan gaan van de kijkcijfers, bijvoorbeeld op zondagochtend. "Op zondagochtend kijkt in het algemeen een wat oudere, blanke doelgroep naar onze programma's. We zien dat de kijkcijfers dalen als daarin mensen uit de migrantengemeenschap te gast zijn. Dat moeten we durven laten gebeuren: ons publiek laten verkleuren en voor meer herkenning zorgen."

Lees meer in het Nederlands Dagblad.

Reacties

T
Op zich een goed idee! Want de Gemeente van Christus omvat onder andere alle op Aarde levende gelovigen + hen die ons zijn voor gegaan in het geloof. Eens zal openbaar komen dat mensen uit elke stam ,taal en volk door de Heer gekocht zijn. (Openbaring 5:10).

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.