troonrede
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 oktober 2019 door Patrick Simons

ChristenUnie wil Prinsjesdag komende jaren in de provincie vieren

Iedere derde dinsdag van september wordt in Nederland Prinsjesdag gevierd. De komende vijf jaar worden het Binnenhof en de Ridderzaal echter gerestaureerd. Volgens Gert-Jan Segers is dat de ideale mogelijkheid om Prinsjesdag in de provincie te vieren.

Dat stelt Gert-Jan Segers deze week tijdens een debat over het budget van het ministerie van Algemene Zaken. Volgens de voorman van de christelijke politieke partij is dit een uitstekende kans om de kloof tussen Den Haag en de regio kleiner te maken. "Het kan een onvergetelijke ervaring zijn als jongeren van Leeuwarden tot Den Bosch en Maastricht tot Middelburg de kans krijgen om Prinsjesdag van dichtbij mee te maken", stelt hij tijdens het debat.

Daarom vindt hij dat de zoektocht naar een nieuwe locatie voor Prinsjesdag veel breder moet worden gezocht dan alleen Den Haag. Segers wil daarmee een signaal afgeven dat de politiek voor heel Nederland is en stelt dat op deze manier de democratie heel letterlijk dichtbij de mensen gebracht kan worden.

Reacties

g
Zullen we dan beginnen in de provincie Groningen. De CU gedeputeerde heeft daar gekozen voor de klimaatreligie boven de belangen van de eigen boeren.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.