Andrew Brunson cred Patrick Robertson
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 oktober 2019 door Geerten van Breugel

Amerikaanse pastor zat vast in Turkije en kreeg droom die nu uitkomt door inval Turkije in Syrië

De Amerikaanse pastor Andrew Brunson zat in december 2016 anderhalf jaar onterecht vast in een Turkse cel. Nu vertelt hij aan Fox News dat hij daar een droom had die nu uit lijkt te komen met de inval van Turkije in Syrië: "Ik droomde van een slechte verbond in het Midden-Oosten."

CIP-redacteuren Patrick Simons en Jeffrey Schipper bespraken de Turkse invasie in de CIP Podcast (vanaf minuut 14).

"In mijn droom werkten Turkije, Iran en Rusland samen in een heel donker verbond", vertelt Brunson. Dat was ongewoon in 2016: Turkije en Iran waren al jaren vijanden en in die relatie zou iets veranderen, wist hij. Een paar dagen na zijn droom werd de Russische ambassadeur vermoord door een Turkse politieman. Dit bracht de landen niet verder uit elkaar, maar sindsdien is hun band gegroeid, gelooft de pastor.

Brunson deelde zijn droom met de Amerikaanse consul en een hoge ambtenaar, maar zij geloofden hem niet. "Dat is onmogelijk", vertelden ze hem. "Het is in het belang van Turkije om verbonden te zijn met het Westen." De pastor zei hen dat God hem zijn droom had gegeven en dat hij wist dat het zou gebeuren.

Met de invasie van Erdogan in Syrië, gelooft Brunson dat zijn droom aan het uitkomen is. "Turkije schuift weg van zijn westers allianties in de tegenovergestelde richting. Daar zijn we heel bezorgd over, want we willen vrede in de regio." De pastor denkt dat zijn gevangenschap een opmaat was voor een geestelijke vernieuwing in het Midden-Oosten. "Ons verlangen is een grote interventie van God, en we geloven dat die komt."

CIP-redacteuren Patrick Simons en Jeffrey Schipper bespraken de Turkse invasie in de CIP Podcast (vanaf minuut 14).

Reacties

Een verbond tussen Turkije, Iran en Rusland ligt op dit ogenblik voor de hand. Zo'n verbond is een lange termijn doelstelling van de Russisch-Chinese alliantie (China ontbreekt in de droom, toch speelt dat land de sleutelrol). Turkije is nodig ivm de toegang van de Zwarte Zee, Iran is nodig ivm de het nieuwe Zijderoute project. Paradoxaal genoeg bevorderen onze sancties dit alles.
De koning uit het noorden. Altijd gewaarschuwd voor Erdogan. Nieuwe Hitler
A
Rusland steunt nog steeds Assad dat past dus (nog) niet helemaal Ik denk zelf aan een herstel ( op een of andere wijze) van het oude Ottomaanse rijk. Wellicht God en Magog uit Opb. 20!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.