Wedergeboren jongen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

15 oktober 2019 door Patrick Goede

Inbreker gedoopt in kerk waar hij half jaar eerder inbrak: "Wat ik nodig had, was een relatie met Jezus"

Brendon Winn brak in bij een kerk in Arkansas en vernielde daar voor 100.000 dollar aan spullen. Zes maanden later is hij in deze zelfde kerk gedoopt nadat de voorganger en kerkleden vergeving en genade toonden aan Winn, dat meldt de Christian Post

De voormalig drugsverslaafde van 23 brak begin dit jaar in bij de Central Baptist Church of Conway, en vernielde daar camera's, laptops en andere elektronische apparaten. Ook schreef hij een racistische leus op een muur en zette hij een deel van het gebouw in brand. 

Don Chandler, de voorganger van de kerk, vertelde daar eerder over: "Dit was vandalisme in zijn meest erge vorm. Ik heb geen idee wat deze persoon bezielde, misschien was hij erg boos op God".

Dat laatste bleek te kloppen, onder invloed van drugs brak Brendon destijds in nadat hij een terugval kreeg in zijn drugsverslaving. Hij volgde een afkickprogramma bij een christelijke instantie.

Winn werd aangeklaagd om meerdere redenen en op bewakingsbeelden was genoeg bewijs verzameld. Toch besloot voorganger Chandler om met de aanklager te praten en in plaats van veroordeling vergeving te schenken. "Je kunt niet 50 jaar lang preken over vergeving en het dan niet in de praktijk brengen, zeker niet ten overstaan van de hele gemeente", vertelde Chandler de Baptist Press.

"Dit was geen doorgewinterde crimineel, dit was een jongeman die dit deed onder invloed van alcohol en drugs. Als we hem niet vergeven hadden zou alles wat er in hem geïnvesteerd was teniet gedaan worden. Hij heeft fouten gemaakt maar er is verlossing voor hem mogelijk", aldus pastor Don.

De rechter gaf hem uiteindelijk de keus. Of twintig jaar de cel in óf 12 maanden een christelijke afkickkliniek in. Hij koos het laatste en naar aanleiding van die behandeling heeft hij zich nu laten dopen. "Mijn leven was niets anders dan chaos, zelfmoordpogingen en gebrokenheid. Nu ik begin te begrijpen hoe God werkt zie ik in dat ik deze kerk niet koos maar dat God mij koos", zegt Brendon Winn. "Had ik een bij een andere kerk ingebroken dan zat ik nu waarschijnlijk in de gevangenis. Maar wat ik nodig had was een relatie met Jezus Christus".

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.