Egypte
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 oktober 2019 door Geerten van Breugel

'Christen gedood in Egypte na Facebookpost over zijn bekering'

In Egypte is de christen Hussein Mohammed gedood na een Facebookpost over zijn bekering. Dat meldt International Christian Concern (ICC), een organisatie die zich richt op vervolgde christenen. De moslimbekeerling zou op 6 oktober door zijn familie omgebracht zijn nadat hij een Facebookpost plaatste over zijn persoonlijke geloof.

Op de Facebookpost stond onder andere een foto van een koptisch kruis op zijn pols, een traditie onder Egyptische Koptische christenen. Mohammed, die na zijn doop liever George genoemd wilde worden, beleed daarmee zijn geloof. Zijn familie wist al van zijn bekering voor de posts: de oom van Hussein diende klachten in bij de overheid. Toch was de Facebookpost volgens de waakhond de druppel: het was een publieke bekendmaking van zijn bekering.

Egypte staat op de 16e plek als het gaat over christenvervolging, op de lijst van Open Doors. Ongeveer 10 procent van de mensen in het land is christen, de overgrote meerderheid moslim.


Christenvervolging
- Het christendom wordt vernietigd en het Westen kijkt toe en zwijgt
- Christenen moeten van Indiase politie Jezus aan het kruis imiteren terwijl ze worden bespot en mishandeld
- Ook christenen uit Nederland horen bij de vervolgde kerk
- Radicale moslims ontvoeren christelijk bruidspaar en doden 12 mensen tijdens huwelijksdienst
- Waarom het goed is om als christen vervolgd te worden
Meer over Christenvervolging »

Reacties

T
De koran zet aan tot moord. Die zich afkeren van de islam moeten gedood worden. Voor goede moslim is het een schande . Er zijn verhalen te over van ex-moslims hoe zij uit de familie gestoten worden. Een gevluchte ex-moslim die Jezus als zijn Messias aannam, werd in Nijmegen gedoopt. Een foto op internet bracht zijn gezin, dat achtergebleven was, in grote moeilijkheden en moest onderduiken en verhuizen. Het systeem van de islam houdt zo volgelingen van Mohammed in een ijzeren greep. In de Islam is sjaria die strijdig met de mensenrechten.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.