jeruzalem
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 oktober 2019 door Patrick Simons

Bijzondere première voor Daniel The Musical in Jeruzalem

Afgelopen donderdagavond vond de wereldpremiere van Daniel The Musical plaats. Deze muzikale voorstelling over het leven van dit Bijbelse figuur werd voor het eerst opgevoerd in Jeruzalem. Dat meldt Israel Today

Joe Niemand is de producer van de musical. Dat is ook duidelijk de zien aan de Afrikaanse inslag van de musical. Niemand is namelijk zelf Zuid-Afrikaans. Hoe dan ook, de eerste voorstelling werd enthousiast ontvangen door het publiek met een staande ovatie. Vooral aan de muziek is goed te merken dat de producer Afrikaans is. Het verhaal van Daniël wordt op een bijzonder indrukwekkende wijze neergezet.

De cast telt 30 zangers, dansers en acteurs die allemaal uit Afrika afkomstig zijn. De musical toon het verhaal van Daniël zoals we het uit de Bijbel kennen, maar geeft er een kleine Afrikaanse draai aan, waardoor sommige scènes zelfs aan The Lion King doen denken.

Lees meer in Israel Today.

Reacties

M
Deze voorstelling in Jeruzalem mogen bezoeken. Een hele belevenis! Prachtige muziek, kleurige kostuums en een diepe boodschap. Ik hoop dat hij ook naar Nederland komt. Een echte aanrader! Het mooie was dat de crew deze voorstelling in Jeruzalem gaf om de bevolking te zegenen. Gaf nog een extra dimensie aan de avond.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.