Jesus Shoes
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 oktober 2019 door Geerten van Breugel

'Jesus Shoes' binnen no time uitverkocht; gevuld met 'heilig' water

Het Amerikaanse bedrijf MSCHF heeft een bijzondere schoen gelanceerd: een Nike Air Max 97, gevuld met water uit de Jordaan. Het bedrijf noemt ze ook wel 'Jesus Shoes', meldt Christian Today. Ondanks het prijskaartje van 3,000 euro per schoen, waren ze binnen een paar minuten uitverkocht.

De zool van de schoenen is geïnjecteerd met 60 centiliter uit de rivier de Jordaan en zijn gezegend door een priester. Het injecteren geeft de schoenen een blauwe kleur en zie je bewegen. Ook is in de Nikes de Latijnse inscriptie 'INRI' toegevoegd, wat staat voor 'Jezus de Nazarener, Koning der Joden'. Als laatste is op de inlegzool een afbeelding van het Lam van God gemaakt, en bewerkt met wierook.

Van de schoenen zijn er enkele tientallen gemaakt. Hoewel schoenen van Nike gebruikt zijn voor de lancering, heeft het bedrijf zich niet verbonden aan het product.

Reacties

R
Nieuwste hype: penitentie (boetedoening) schoenen. Schoenen met inlegzolen met rauwe erwten. Voor na een avondje stappen of in plaats van een avondje stappen.
j
Wat een onzin dit allemaal. Hetzelfde gebeurt met mensen die gedoopt willen worden met Jordaanwater. Alsof dat de doop heiliger maakt?Een vorm van commercie, gericht op een markt die er voor open staat. Trouwens was er ook niet een groot prediker in Amerika ( in de ogen van hele volksstammen) die water verkocht en zweetdoekjes? Maar Levend water is iets dat je geest voedt, Deze schoenen kosten alleen maar geld. Jomanda in optima forma.Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.