ChristenUnie

Nieuws

13 oktober 2019 door AD | NOS

ChristenUnie pleit voor autoloze zondag

GroenLinks en ChristenUnie willen een autoloze zondag invoeren, melden diverse media. De autovrije dag is in die steden onderdeel van de Europese mobiliteitsweek in september, waarin aandacht wordt gevraagd voor luchtvervuiling en de gevolgen van klimaatverandering. 

"Mensen ontmoeten elkaar op plekken waar anders auto’s staan te ronken”, zag ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber. "Het is goed voor mens en natuur om één keer per jaar gas terug te nemen, tot rust te komen en te laten zien dat we best wat vaker zonder de auto kunnen." Ze herinnert zich een autovrije dag in haar woonplaats Veenendaal. Omdat het bijna Koningsdag was, was het centrum afgesloten voor auto's. "Heel Veenendaal was uitgelopen om elkaar die dag te ontmoeten. Het was echt een feestje."

Autovrije zondagen zijn ons land niet vreemd, schrijft de NOS. Begin jaren 70 moesten we 's zondags tien keer de auto laten staan, omdat er vanwege de oliecrisis een tekort aan benzine dreigde. Sindsdien zijn er in sommige gemeenten weleens autovrije dagen geweest, maar niet structureel en lang niet overal.

Reacties

g
Klimaatreligie, er zijn geen andere woorden hiervoor te bedenken.
Ik hoor bij een regiokerk waar mensen op zondag soms wel 30 km met de auto afleggen om de dienst te bezoeken, gelukkig kunnen ze op zondag hun voertuig gratis parkeren. Volgens mijn groenlinkse Christenbroeders en zusters is dat blijkbaar helemaal fout, kennelijk moeten Christenen op zondagen - liefst te voet - een kerk dichtbij bezoeken. Waar bemoeien ze zich mee?
N
Ik sluit me bij Kees aan en snap niet dat de CU de kerkgang probeert te ontmoedigen met dit voorstel

Stel dan een autoloze zaterdag voor ,i.p.v. christenen te frustreren

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Draag jij bij aan het meubilair, dat nodig aan vervanging toe is?