syrie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 oktober 2019 door Patrick Simons

Christelijke burgerslachtoffers in Syrië door aanvallen Turkije

Waar iedereen bang voor was, is op dit moment in Noord-Syrië aan het gebeuren. Turkse troepen voeren volop aanvallen uit in het Noorden van Syrië. Minderheden in het gebied worden daar de dupe van. Op Twitter wordt gemeld dat de eerste burgerslachtoffers gevallen zijn. Onder hen een man en een vrouw uit een christelijke minderheid. 

Op Twitter circuleert een foto van een slachtoffer van een rakketaanval op de Syrische stad Kamishli. Op de foto is te zien dat het slachtoffer een tatoeage heeft van een kruis, wat doet vermoeden dat het om een christen gaat. Diverse bronnen melden dat de twee afkomstig zijn uit een Aramase christelijke minderheid. De stad wordt volop onder vuur genomen door Turkse troepen. Niet alleen worden er raketaanvallen uitgevoerd, ook Turkse grondtroepen zijn inmiddels het gebied in het noorden van Syrië binnengevallen. Onder de vechtende partijen zijn al meer slachtoffers gevallen, maar ook worden er steeds meer burgerslachtoffers gemeld. Gevreesd wordt dat dit aantal nog veel verder op zal gaan lopen.

In Kamishli leeft een grote christelijke gemeenschap. De Turkse troepen zijn Noord-Syrië met veel machtsvertoon en geweld binnen gevallen, vrijwel direct nadat de Verenigde Staten besloten om hun troepen terug te trekken uit het gebied. President Donald Trump krijgt daarover veel kritiek. In de afgelopen jaren vroeg hij regelmatig tevergeefs aan Europese landen om steun in het gebied. Onder andere Nederland en Duitsland weigerden dit.

Ondertussen proberen mensen angstig het gebied te verlaten, terwijl ze geen idee hebben waar ze naar toe moeten. Dat blijkt uit beelden die CNN deelt. De chaos is compleet en de gevolgen zijn voorlopig niet te overzien. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

N
Hier in Nederland zijn we druk met het veranderen van het Klimaat.

Sorry.
H
H
En dominees in zwarte of blauwe pakken...
Toon meer reacties (1)