pakistan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

18 oktober 2019 door Patrick Simons

Pakistaanse christenen geven hun kinderen uit veiligheid islamitische namen

De positie van christenen in Pakistan is allesbehalve goed. Zo worden christelijke studenten vaak gediscrimineerd op scholen en universiteiten. Dat gebeurt zelfs zoveel dat ouders hun kinderen uit voorzorg islamitische namen geven.

Dat schrijft Christian Today op basis van de woorden van bisschop Samson Shukardin. Hij vertelt dat discriminatie nog steeds behoorlijk vaak voorkomt. De christelijke minderheid is het slachtoffer van pesterijen, oneerlijke behandeling en soms zelfs geweld. Om hun kinderen te beschermen kiezen christelijke ouders er dus steeds meer voor om hun kinderen namen als Mohammed te geven. Op die manier valt minder op dat ze christen zijn.

"Moslimfundamentalisten geloven dat islam de enige ware godsdienst is", legt de bisschop uit. "Redding is alleen in de koran te vinden. De meeste minderheden, maar in het bijzonder christenen, zijn bang voor aanvallen. Iedere keer wanneer het Westen ergens in de wereld moslims iets aandoet, reageren extremistische moslims in Pakisten door kerken aan te vallen."

In het lesmateriaal dat op scholen gebruikt wordt, worden onder meer christelijke minderheden negatief neergezet. Overigens vertelt de bisschop dat gematigde moslims in het land ook behoorlijk vele gevaar lopen. De fundamentalistische islam richt zich volgens hem namelijk ook op gematigde moslims. Hij vertelt zelfs dat er vaker een aanval op een moskee dan op een kerk plaatsvindt.

Daarnaast wil Shukardin aandacht vragen voor het hoog aantal ontvoeringen in het land. "Moslims geloven dat wanneer je iemand tot de islam bekeert, je daarmee eeuwig leven verdient. Wanneer een poging daartoe mislukt, gaat men regelmatig ove tot ontvoering. Zowel ontvoeringen als gedwongen huwelijk zijn in sommige gebieden in Pakistan haast gewoon geworden."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.