brunson
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

13 oktober 2019 door Patrick Simons

Ds. Brunson kreeg geloofscrisis in gevangenis Turkije: "Ik had verwacht een overweldigend gevoel van genade te krijgen"

Andrew Brunson, de Amerikaanse predikant die in Turkije gevangen heeft gezeten, maakte in de gevangenis een geloofscrisis door. Hij schreef een boek over de periode in de gevangenis, dat deze maand verschijnt. Het Reformatorisch Dagblad sprak met hem.

"Mijn geloofscrisis had geen verband met mijn gevangenschap", legt de predikant uit in het dagblad. "Bij mij speelde het gevoel van verlatenheid. Ik had verwacht dat ik kracht zou ontvangen. Ik had verwacht een overweldigend gevoel van genade te krijgen. Toen dat niet gebeurde, werd ik suïcidaal. Ik had vragen over Gods liefde, loyaliteit en trouw. Maar Hij had juist vragen voor mij. Blijf je trouw, zelfs als je je verlaten voelt en teleurgesteld bent?"

Brunson leerde om alles te zien als onderdeel van Gods plan, ook zijn gevangenschap. "Vooral vanwege de wereldwijde gebedsbeweging die begon. Die is door God begonnen en wordt door Hem ondersteund en aangedreven. Een tsunami van gebede stortte als het ware neer in Turkije. Het was alsof God zei: Ik kan je eruit halen, maar als je bereid bent te blijven, zal ik iets groters doen."

Lees meer in het Reformatorisch Dagblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.