halloween
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 oktober 2019 door Patrick Simons

Speciaal lesmateriaal voor Halloween: "Feest zet een deur open naar de duistere wereld"

Eind deze maand is het weer Halloween, dat steeds populairder lijkt te worden. Steeds meer christenen vragen zich echter af wat Halloween betekent en of het verantwoord is. Daarom komen twee christelijke organisaties nu met speciaal lesmateriaal, zo meldt het Reformatorisch Dagblad.

Lianne van Dijk, werkzaam bij Ark Mission, vertelt dat ze zich in Halloween verdiept hebben. "Er blijken van oudsher wel degelijk occulte componenten in te zitten. Mensen zijn zich hier vaak niet van bewust. Het feest zet een deur open naar de duistere wereld die hierachter schuilgaat." Haar organisatie heeft net als de HGJB speciaal lesmateriaal ontwikkeld voor kerken.

Herman van Wijngaarden van de HGJB was betrokken bij de ontwikkeling van het lesmateriaal. "Ik zeg niet snel dat Halloween de deuren naar het occulte opent. Maar de Britse schrijver C. S. Lewis zei: Iets brengt je dichter bij God of juist verder van Hem vandaan. Met Halloween ga je duidelijk de verkeerde kant op."

Lees meer in het Reformatorisch Dagblad

Reacties

H
Inderdaad “ de deur open naar een duistere wereld. “ Het doet mij altijd denken aan de tweeërlei opstanding waar in het boek Daniël over gesproken word. “ blinken als het uitspansel en ...tot een eeuwig afgrijzen” De wereld viert Halloween terwijl in veel kerken de waarschuwing voor de hel niet meer mag klinken.
Haaije,Terecht opgemerkt. We kunnen niet genoeg waarschuwen en attenderen op het Bijbelboek Efeze (hoofdstuk 6). Ik denk dat onderwijs hierover broodnodig is op plekken waar dit veronachtzaamd is. Tijdens mijn reizen genoeg gezien van de manifestaties en ook in de gemeenten waar ik kwam en kom.

De duisternis is net zo'n realiteit als dat de zon schijnt.
A
Waarom wordt hier het beladen woord ‘occult’ gebruikt; ik ontken niet die karakteristiek, maar het wordt duidelijk als er eens gewoon verteld wordt dat dit van oorsprong een oud Keltisch Heidens feest is (Samhain), dat door de katholieke kerk gekerstend is tot Allerheiligenavond vooraf aan 1 November, net als de Keltische Zonnewende in de kerk hernoemd is tot Kerstfeest. Voor de kinderen lijkt mij dat een begrijpelijker aanpak om ze duidelijk te maken dat je als Christen daar beter bij weg kunt blijken

Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!