Vlag nigeria

Nieuws

10 oktober 2019 door Geerten van Breugel

Gewapende moslims ontvoeren zes tieners en twee docenten op christelijke school in Nigeria

In Nigeria hebben Fulani-herders zes tieners gekidnapt, samen met twee docenten. Dat meldt Morning Star News, een non-profit stichting die zich op vervolging richt. Vijf gewapende islamitische nomaden zouden bij Engravers' College in Kakau Daji zes vrouwelijke studenten hebben ontvoerd en twee leden van de staf van de school. De school heeft een seculier lesprogramma, maar doet dit wel vanuit christelijk perspectief.

Shunom Giwa is de vice-directeur van de school. Hij vertelde aan Morning Star News dat vijf gewapende herders bij zijn huis aankwamen. Ze vertelden hem te gaan liggen. Toen een paar minuten later andere herders aankwamen, met zijn collega, besloot hij te vluchten. ''De mannen letten even op mijn collega, toen vluchtte ik de bosjes in. Toen ze het zich realiseerden, schoten ze op mij, en gelukkig vonden ze mij daarna niet.'' De vice-directeur besloot naar zijn school te gaan en de leerlingen te tellen. Hij mistte zes vrouwelijke leerlingen. ''Maar we vertrouwen God voor bescherming van de gevangenen en hopen dat ze zonder verwondingen weer vrij komen."

De kidnappers hebben contact opgenomen met de school en eisen 30 miljoen naira per student. Dat komt neer op € 75.311 per student.


Christenvervolging
- Het christendom wordt vernietigd en het Westen kijkt toe en zwijgt
- Ook christenen uit Nederland horen bij de vervolgde kerk
- Waarom het goed is om als christen vervolgd te worden
- Hemeltergende stilte na aanslagen: benoem de daders en geef slachtoffers een gezicht
- Dominee Henk-Jan Prosman komt in actie en heeft een boodschap voor de media: "Stop met zelfcensuur en politieke correctheid"
Meer over Christenvervolging »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!