Biddende vrouw
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

22 oktober 2019 door OnderWeg

Hagar Prins merkt dat veel christenvrouwen het moeilijk vinden om hun geloof te delen

Ze verlangt ernaar om een licht te zijn in deze wereld. Lukt dat? Daar is de 37-jarige Hagar Prins wat onzeker over. Ondertussen heeft ze wel Lume opgericht; volgens de website een ‘beweging van licht met vrouwen over de hele wereld’. Lume is een vrouwenplatform van Verre Naasten, waar ze sinds 2011 werkzaam is. OnderWeg sprak met haar.

“Al van kinds af aan kan ik boos worden om onrecht. Ik was heel fel, ging de discussie aan. Het verlangen om iets tegen het onrecht in de wereld te doen zat er dus al vroeg in. De laatste jaren heeft dat een sterke impuls gekregen doordat mijn relatie met God zich meer en meer verdiepte. Eerder vond ik het wel lastig om dat verlangen om te zetten in daden.

Ik ging beter kijken naar wat er op mijn pad kwam en wat God daar wel of niet mee te maken heeft. Lang bleven het echter losse puzzelstukjes, die pas begin dit jaar in elkaar vielen. Ik was met onze twee honden aan het wandelen en bedacht hoe mooi alles samen was gekomen in de lancering van Lume, kort daarvoor: mijn eigen zoektocht, maar ook de zoektocht van Verre Naasten. Voor het eerst in lange tijd ervoer ik rust: hier moet ik nu zijn, het is goed zo. Dat was ook bijzonder omdat ik in mijn leven vaak onzeker ben geweest over mijn talenten, of – in mijn ogen toen – het gebrek daaraan. Ik ben nooit echt goed geweest in sport, muziek of andere creatieve dingen. Ik heb altijd wel gevonden dat ik goed ben in mijn werk en op dat moment kon ik denken: misschien is dit wel het talent dat ik heb gekregen en dat ik in mag zetten. Dat gaf ook rust.’

Verre Naasten
"In de zeven jaar dat ik bij Verre Naasten ben, is de permanente focus hoe we mensen enthousiast kunnen maken om hun geloof te delen. Ik sprak regelmatig in kerken en vertelde dan hoe belangrijk het is om je geloof te delen. Op weg naar huis ervoer ik vaak onrust en ongemak, want wat deed ik daar zelf nou helemaal aan? Gaandeweg kwam ik erachter dat veel vrouwen hiermee worstelen, om allerlei redenen. Voor de lancering van Lume hebben we dat onderzocht en met tientallen vrouwen en organisaties gesproken. Vervolgens werd dit op Opwekking enorm bevestigd: driekwart van de vrouwen gaf aan het moeilijk te vinden om hun geloof te delen. Stel je voor dat al die vrouwen hierin stapjes gaan zetten, dat ze steeds meer licht gaan verspreiden – de dingen die er dan kunnen gebeuren, de beweging van liefde die dat op gang zou brengen, dat zou toch prachtig zijn?"

Lees het hele verhaal van Hagar op de website van OnderWeg.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.