Israël Iran
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 oktober 2019 door Christenen voor Israël

Maakt Israël zich op voor oorlog tegen Iran?

Het Israëlische veiligheidskabinet kwam op zondag voor het eerst in lange tijd bijeen voor een spoedvergadering over de toenemende Iraanse dreiging voor de Joodse staat. De Hebreeuwse media in Israël citeeerden vorige week niet nader genoemde overheidsfunctionarissen die waarschuwden dat Iran op het punt staat om een grote aanval te lanceren op Israël, laat Christenen voor Israël weten.

De zorgen in Israël over een Iraanse aanval zijn alleen maar toegenomen nadat Iran een nauwkeurig geplande aanval uitvoerde op vitale olieinstallaties in Saoedi-Arabië in september. Die aanval werd uitgevoerd met een zwerm onbemande aanvalsvliegtuigen (UAV’s) en kruisraketten die Iran zelf heeft ontwikkeld met hulp van Noord-Korea. Israëlische regeringsfunctionarissen waarschuwen nu dat Israëls luchtdoelafweer niet genoeg is om een grootschalige aanval met drones en raketten af te slaan.

Israël is het enige land ter wereld dat over een zeer geavanceerd aantal anti-raketschilden beschikt. Het probleem met deze raketverdediging systemen is dat in het geval dat Iran en de door haar gesteunde terreurorganisaties zwermtaktieken gaan gebruiken in een toekomstige rakettenoorlog met Israël, dat de systemen niet waterdicht zijn. Islamitische Jihad bewees dat eerder in november 2018 toen het barrages van raketten afvuurde op de Israëlische steden rond Gaza en Hamas deed hetzelfde tijdens de derde Gazaoorlog in 2014.

Soleimani is de architect van Iran’s imperialistische expansiepolitiek en overzag bijna iedere balangrijke slag in de oorlogen die Irak en Syrië al sinds 2011 teisteren en is verantwoordelijk voor het bouwen van een coalitie van terreurgroepen tegen Israël. Premier Netanyahu waarschuwde Soleimani recentelijk dat hij het doelwit zou kunnen worden van de Mossad en beweerde dat Israël weet waar hij zich ophoudt. 

Lees hier meer op de website van Christenen voor Israël

Reacties

P
Al meer dan 70 jaar wordt het land en volk bedreigd door omringende landen gesteund door de wereld, het volk blijft stand houden niet door eigen kracht. God laat Zijn volk niet meer los, ook in de benauwdheid die het volk Israël eens zeker zal ondergaan. De vraag is of wij christenen dit geloven of denken we in politieke oplossingen in deze wereld los van God.
E
Het gebed is het sterkste wapen dat we hebben. Wat een sterk wapen voor Israel en het kwaad in de wereld zou het zijn als iedere kerk in Nederland een speciaal gebeds groep voor Israel en Nederland iedere maand zouden kunnen organiseren. Shalom Elisabeth.
Die oorlog kóók een preventieve, substantiële actie van Israël zijn.

Ja, wat te doen als je " buurman " zweert jou te vernietigen....?
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.