pkn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

09 oktober 2019 door Patrick Simons

Dr. Eginhard Meijering schreef een brief aan zijn kleinkinderen: "Ik zie momenteel dat een hele jonge generatie afhaakt"

Veel christenen krijgen er in hun leven op pijnlijke wijze mee te maken: kinderen of kleinkinderen besluiten dat ze God niet langer nodig hebben en zeggen het geloof vaarwel. Ook dr. Eginhard Meijering liep er tegenaan. Hij schreef daarom brieven aan zijn kleinkinderen die nu in boekvorm zijn verschenen. Het Reformatorisch Dagblad sprak met hem.

Meijering vertelt dat ongeloof in de lucht zit. "Mensen voelen zich happy en stellen daarom de vraag naar God niet. De bekende Nederlandse psychologe Rita Kohnstamm heeft ooit gewezen op de penicilline en de pil als twee belangrijkste aanjagers van de secularisatie. De penicilline bevrijdde de mens van de angst voor ontijdige dood en de pil maakte het mogelijk dat de mens zijn leven kan plannen. Ik zie momenteel dat een hele jonge generatie afhaakt, of je moet het voorrecht hebben in kringen te verblijven waarin men nog aan het christelijke geloof vasthoudt."

Hij verwacht niet dat zijn kleinkinderen zich gaan verdiepen in de christelijke traditie. Wanneer ze dat tóch gaan doen, adviseert Meijering ze in het Reformatorisch Dagblad om te zoeken naar een gemeenschap die al in een traditie staat en geen eendagsvlieg is. "Het is mij niet te doen om iets vaags, maar om de substantie van het christelijke geloof. Dat geloof houdt in: Wij zijn afgevallen van de God die ons heeft geschapen, maar Hij heeft die breuk overwonnen door Zijn Zoon, Jezus, Die zó is als God ons mensen heeft bedoeld."

Lees meer in het Reformatorisch Dagblad.

Reacties

Sterker nog, kinderen die geen contact met hun ouders willen hebben????

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.