amsterdag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 oktober 2019 door Patrick Simons

Amsterdamse moskee gaat gebedsoproep versterken: "We proberen islamitische tradities te normaliseren"

De Blauwe Moskee in Amsterdam wil als eerste moskee in de hoofdstad luidsprekers gaan gebruik om de oproep tot gebed te versterken. Dat schrijft de moskee die gevestigd is in Nieuw-West in een bericht op Facebook.

Het bestuur van de moskee stelt voortan de gebedsoproep op vrijdagen door versterkers te willen laten schallen om daarmee de dialoog aan te wakkeren. "We denken dat we hiermee een bijdrage kunnen leveren aan het normaliseren van de islam in de mooie prachtige wereldstad Amsterdam", aldus het bestuur van de moskee op Facebook.

Om omwonenden te informeren, wordt er op zondagmiddag 20 oktober een buurtbijeenkomst georganiseerd. Hoewel hoofdimam Yassin Elforkani in gesprek met Het Parool stelt het gesprek aan te willen gaan, zegt hij er direct bij snel te willen beginnen met de gebedsoproep op vrijdag. Een provocatie is het volgens hem juist niet. "Wij willen hiermee niet provoceren, maar proberen de islamitische tradities juist te normaliseren."

Hij vertelt aan het dagblad dat de moskee het doel heeft om Amsterdammers te laten wennen aan het idee dat de islam iets heel normaals is. "De azan kan eraan bijdragen dat de islam eindelijk als iets normaals wordt gezien in Nederland."

Reacties

" het normaliseren van de islam "

En dan tot norm verheffen, dat komt er dan van.......

Tsja tijden veranderen.
H
En dan maar doorgaan met het importeren van problemen.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.