arie van der veer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

09 oktober 2019 door Patrick Simons

Dominee Arie van der Veer deelt inspirerende video over bidden in Jezus' naam

Wanneer we bidden, besluiten we ons gebed vaak met de woorden 'om Jezus' wil, Amen'. Maar heb je eigenlijk wel eens nagedacht over de betekenis van die woorden? Of zijn ze zo vanzelfsprekend geworden dat je ze enkel uit gewoonte gebruikt? In een nieuwe video van dominee Arie van der Veer gaat hij dieper op deze betekenisvolle woorden in.

"Wat betekent dat nu eigenlijk", vraagt de predikant zich af. "En wat is nu het verschil tussen bidden om Jezus' wil en in Jezus' naam? In Johannes 14 vers 13 zegt Jezus zelf: 'Wat jullie in Mijn naam vragen, dat zal Ik doen. Zodat door de Zoon de grootheid van de Vader zichtbaar wordt'. Ik vind dat er een groot verschil tussen om Jezus' wil en in Jezus' naam. Als ik iets vraag, erken ik dat het niet vanzelfsprekend is, daarom zeg ik: 'Heere, dat vraag ik u om Jezus' wil'."

"In Jezus' naam is eigenlijk veel sterker", vervolgt Van der Veer. "Zoals eigenlijk een agent die zegt: 'In de naam van..' Dan vertegenwoordigen ze de overheid. Ik durf niet altijd tegen God te zeggen dat ik het in Jezus' naam vraag. Soms doe ik het toch, tegen beter weten in. Als ik bijvoorbeeld bid voor het geloof van iemand. Zou God dat geloof niet verhoren? Ik denk dat je het moet durven, met je vinger bij dit Woord. 'Heere, dit vraag ik niet uit mijzelf. Ik vraag het U uit Jezus' naam. Want Jezus heeft gezegd dat Hij wil dat alle mensen tot bekering komen en tot erkentenis van de waarheid.' Daarom: om Jezus' wil? Durf nog een stapje verder te gaan: Ik vraag het in Jezus' naam!"

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen