meer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

13 oktober 2019 door Patrick Goede

CIP's adviesrubriek: "In hoeverre moet ik mij de zorgen over het klimaat aantrekken als christen?"

Christelijk Nederland lijkt weer eens tot op het bod verdeeld over het stikstofbeleid van de regering. Eerder dit jaar besloot de rechter dat er inderdaad een probleem is en dat er te weinig schone lucht is door teveel uitlaatgassen en onder andere veeteelt. Daarom zal de veestapel worden teruggedrongen. Ook protesteren groepen in Amsterdam tegen het klimaat, waaronder Christian Climate Action.

Als christen is het soms lastig om met al die verschillende meningen een standpunt in te nemen. Daarom is de vraag om advies deze week als volgt:

"In hoeverre moet ik mij de zorgen over het klimaat aantrekken als christen?"

U reageerde als volgt:

Angstzaaierij
Christenen gaan ten onrechte gebukt onder de klimaathoax. Het is pure angstzaaierij. Klimaat is per definitie veranderlijk, altijd zo geweest. God zelf zorgt dat de Schepping in stand blijft tot op de Jongste Dag. Hij heeft altijd gezorgd, en zal dat blijven doen. De mens is uitermate hoogmoedig door te geloven dat zij het lot van de wereld in handen moet nemen. Gij geheel anders, gij hebt Christus leren kennen. Zoekt de dingen die boven zijn, waar Christus is. Niet de dingen die op de aarde zijn. Zij gaan voorbij.
-Jaap, 51

Soberder leven
Allen tot op heden voorgestelde oplossingen zullen tot niets lijden, zolang economische groei en consumptiedwang het wereldbeeld blijven bepalen. Soberder leven en rijkdom wereldwijd eerlijker verdelen kunnen een oplossing bieden. De egoïstische mens zal dit echter niet aanvaarden.
- Herman Klerk, 62

Jonge aarde
Alle klimaathysterie en -modellen zijn gebaseerd op de aanname dat de aarde miljarden jaren oud is. Ga je echter uit van een jonge aarde en een wereldwijde zondvloed, dan is de huidige opwarming van de aarde niets meer en niets minder dan het zich herstellen van het klimaat na de vloed. Je ziet dat duidelijk in de geschiedenis. Na de zondvloed kwam de ijstijd, daarna weer een opwarming, toen weer een koudere periode, en dat wisselt zich steeds af. Nu zitten we in een opwarming, in de 17e eeuw had je de kleine ijstijd, daarvoor de middeleeuwse warme periode, daarvoor een koude periode, ten tijde van de Romeinen was het warm, enzovoort. Alle klimaatmaatregelen zijn zinloos als de Bijbel klopt, want dan is de mens niet de (voornaamste) veroorzaker van klimaatverandering en hoeven we ons nergens zorgen om te maken.
-
Gert-Jan van Heugten, 33

Gedrag veranderen
Niemand kan in zijn eentje iets veranderen als het om het klimaat gaat. Iedereen kijkt naar de politiek voor een oplossing maar die moet van mensen zelf komen. Alleen wij kunnen ons gedrag veranderen en bewuster omgaan met de voorraden en grondstoffen die God ons gegeven heeft. Uiteindelijk ligt de toekomst in Gods handen besloten natuurlijk en heeft het geen zin om ons geloof in te ruilen voor een paar klimaatactivisten.
-
Jesse Eek

Reacties

J
Goede commentaren . Ik zelf zegt dat al deze klimaathype demonisch is . De mens wil op de troon van God zitten en de controle over de aarde over nemen terwijl God alleen controle heeft over de aarde. Het is simpel weg een cyclus en dat kan je niets tegen doen. Deze beweging zijn een stelletje zombies, ook de christenen die er aan mee doen, ze laten zich misleiden door kinderen/tieners die door volwassenen misbruikt worden door leugens te spuien, waardoor bv de boeren kapot worden gemaakt. Als men vindt dat de kinderen niet meer naar school
J
hoeven dan ben je zeker als ouder verkeerd bezig. Dat laat zien dat het verkeerd is en tegen de wet is en dat het strafbaar is. Door dit is mijn duurzaam dingen doen helemaal verdwenen. Laat de cyclus gewoon bewegen zoals het gaat en probeer het niet te stoppen en laat God , God zijn het is Zijn aarde, het is Zijn Schepping.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.