Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 oktober 2019 door CBN News | Dirk van Genderen

Voormalig atheïst geeft nu colleges over God en de Bijbel

Ooit maakte atheïst dr. Hongyi Yang het christelijk geloof belachelijk, nu geeft ze colleges op een theologisch seminarie in Texas. Ze is assistent-professor in systematische theologie en zending voor een opleiding voor vrouwen aan het ‘Southwestern Baptist Theological Seminary in Fort Worth, aldus een bericht in de ‘Baptist Press’.

Yang groeide op in China en ging in 2000 als internationaal student naar Texas. In China had ze geleerd dat geloof in God een mythe was. In Amerika zag ze voor het eerst in haar leven een Bijbel. In China kende ze maar één christen.

"In Amerika was ik opeens omringd door kerken en christenen", vertelt ze. "Aanvankelijk minachtte ik de christenen. Ik bespotte het christendom. Ik vond het zo vernederend om een God te aanbidden Die werd gekruisigd. Dit is precies wat 1 Korinthe 2:14 zegt, dat een natuurlijk mens de dingen van de Geest van God niet accepteert, omdat ze dwaasheid voor hem zijn. Ik was eigenlijk zo’n dwaas."

Maar God, in Zijn genade, wachtte op Yang. Tijdens de laatste drie dagen van het jaar 2000 vond een totale verandering in haar leven plaats. Ze woonde een evangelisatiebijeenkomst bij. Door de lezingen van twee sprekers raakte de Heere haar hart aan. Ze werd overtuigd van Gods bestaan en op de laatste dag van de conferentie gaf ze haar leven over aan de Heere Jezus.

"Mijn ogen werden geopend", herinnert ze zich nog als de dag van gisteren. "Ik ervaarde Gods liefde en vanaf dat moment had mijn leven zin. Omdat God bestaat."

Op paaszondag in 2001 werd ze gedoopt. Ze nodigde een aantal niet-gelovige vrienden uit om erbij te zijn. Van hen kwamen er twee tot geloof in de Heere Jezus. "Op die laatste dag in 2000 ben ik een nieuwe schepping geworden. En nog steeds verandert het Evangelie mijn leven, mijn gedachten, mijn hele persoon."

Bovenstaand bericht verscheen via CBN News in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Foto: Southwestern Baptist Theological Seminary

Reacties

M
Mooi! Wedergeboorte; de basis van een christenleven. Hij maakt alle dingen nieuw!
B
Waarom post CIP zoveel van mensen die ooit atheist waren en nu christelijk? Waarom niet eens andersom? Aangezien er meer mensen van christen atheist of andersgelovig worden dan andersom?Is dat om te veronderstellen dat christenen het bij het rechte eind hebben?

P
Ja! het christendom is de enige godsdienst die liefde predikt en in de meest deplorabele gebieden zoals Moldavië de mensen opzoekt en van alles op touw zet. Ongelooflijk veel goeds gaat er uit van het christelijk geloof. Atheïsten hebben hun eigen websites en willen alle goeds van de kerken ontregelen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.