segers

Dagelijks leven

08 oktober 2019 door Patrick Simons

Segers: "Het hart van het Evangelie wordt door de islam ontkend"

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers ging zondagavond met imam Yasin Elforkani in gesprek over het christendom en de islam. Waar de laatste duidelijk op zoek was naar verbinding, stipte Segers vooral de verschillen aan. Het Nederlands Dagblad doet verslag.

"Ik zie dat het hart van het evangelie door de islam wordt ontkend", aldus Segers. "Het is te makkelijk om het christendom mooi te vinden, maar Jezus als Gods Zoon te ontkennen. Ik wil jou best omhelzen, maar vraag me dat niet te doen omdat ik de islam zo mooi vindt." Segers wil daarmee het verschil tussen beide religies duiden en focust op de persoon van Jezus.

Elforkani erkent dat geloven dat God een zoon heeft, afgoderij is binnen de islam. "Mensen kunnen kinderen krijgen, God niet. Wij aanbidden geen mensen, geen beelden, maar God. Zeggen dat God een zoon heeft of is getrouwd: daarmee kom je aan de eenheid van God."

De islam kwam eerder ter sprake in dit CIP-interview met Gert-Jan Segers. "Het is natuurlijk zo dat Evangelie en de islam haaks staan op elkaar. Rondom Jezus gaan de wegen uiteen. Waar het hart van het Evangelie wordt ontkend, moeten scherpe woorden gesproken worden. Tegelijkertijd roept God mij op om mijn naaste lief te hebben. Denk aan de manier waarop Jezus omging met Samaritanen. In het Nieuwe Testament staats zelfs: ‘Zegen wie u vervolgen.’ Allemaal aansporingen om ondanks diepgaande geestelijke verschillen de ander lief te hebben."

Lees het hele verslag in het Nederlands Dagblad.

Lees ook: Zo denken de SGP en ChristenUnie over de islam.

Bekijk ook onderstaand gesprek met Segers over de islam:

Reacties

H
Heel goed van Gert-Jan Segers!
g
Goed en eerlijk verhaal van Segers. Nu ook nu onderkennen dat de klimaatreligie (wodan) haaks staat op de grootheid van de schepping. Wel rentmeester zijn, maar niet denken dat we de schepper zijn.
B
Het is de vraag of bij klimaatontkenners de god Mammon niet regeert. Met andere woorden, als het klimaat mensen niet in de portemonnee zou treffen zou men het dan ook ontkennen?
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!