paus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

08 oktober 2019 door Patrick Simons

Paus roept kerkleden op open te staan voor verandering

Een opvallende oproep van de Paus Franciscus afgelopen zondag. Hij riep conservatieve kerkleden op om niet vast te houden aan oude gewoontes maar zich open te stellen voor verandering, zoals de mogelijkheid voor priesters om te trouwen. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

Zondag was de opening van de bisschoppenconferentie over de toekomst van de Rooms-Katholieke Kerk in het Amazonegebied. De bisschoppen gaan hier spreken over de mogelijkheid om oudere getrouwde mannen tot priester te wijden. Dat zou natuurlijk een eerste stap kunnen zijn naar toestemming voor priesters om te mogen trouwen.

"Als alles blijft zoals het was, als we ons dag in dag uit tevreden stellen met 'dit is de wijze waarop het altijd ging', dan vedwijnt de gave van herder zijn, verstikt door de asrest van angstgevoelens en zorg om de status quo te verdedigen", aldus de paus.

Reacties

H
Ik zou tegen Franciscus willen zeggen begin in Rome om die oude gewoontes af te schaffen.

We zullen zien hoelang het duurt voordat Franciscus boven aan de Heilige trap in Rome staat om zijn kerkleden er op te wijzen dat het op de knieën beklimmen van de trap klinkklare onzin is.
Heel goed dat de paus rammelt aan de beknellende kettingen van de Geestdodende tradities. Ook goed dat de paus het celibaat ter discussie stelt. Immers ook Petrus, de eerste paus, was getrouwd (Matt. 8:14).

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.