oud ger gem
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

08 oktober 2019 door Patrick Simons

Wie heeft gezag over je leven? Gods Woord of je smartphone?

Wie heeft er nu eigenlijk gezag over je leven? Is dat Gods Woord of heeft de smartphone het gezag overgenomen? Die vraag stelde prop. A. J. van Wingerden tijdens de openingsavond van jongerencontactavonden Midden-Nederland, uitgaande van oud gereformeerde gemeenten in de regio Barneveld.

Het Reformatorisch Dagblad was erbij en deed verslag van de avond. "Tegenwoordig is alles alleen nog maar op onszelf gericht", zo stelde Van Wingerden. "Kijk naar de sociale media, zoals Instagram. Daarop plaats je foto's om te laten zien hoe leuk jij het hebt. Zodat een ander denkt: Zo, het gaat goed met degene. Probeer er eens over na te denken. We leven in een genadetijd. De wereld lijkt zo mooi, maar hij spat staks als een zeepbel uit elkaar."

Verder ging de proponent nog in op de plicht die kinderen volgens hem hebben om hun ouders gehoorzaam te zijn. "Zolang het niet tegen Gods Woord ingaat. Paulus schrijft in Efeze 6 dat de kinderen hun ouders gehoorzaam moeten zijn 'in den Heere'. Dat betekent: in alles wat niet ingaat tegen Gods Woord."

Lees meer in het Reformatorisch Dagblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.