Kees van der Staaij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 oktober 2019 door Lukas ten Napel

Kees van der Staaij over kindereuthanasie: "Wanneer je bepaalde stappen hebt gezet, bestaat er op een gegeven moment geen grens meer"

Vorige week laaide de discussie rond euthanasie weer op. Ditmaal werd er gewezen op de mogelijkheid voor kindereuthanasie. Volgens een rapport pleit een meerderheid van de kinderartsen voor de mogelijkheid euthanasie onder kinderen tussen de één en twaalf jaar. Kees van der Staaij van de SGP liet snel een tegengeluid horen. Hij licht zijn mening toe in de uitzending van Uitgelicht.

“Er staat veel meer in het rapport”, trapt Van der Staaij af. “Lang niet alle kinderartsen zijn er voorstander van. Er is veel onbekendheid als het gaat over het verlichten van lijden bij het levenseinde en het gaat om een kleine groep. Er speelt nog zoveel meer.”

“We vinden het onterecht wanneer de wet hierom verruimd zou worden. Het is zorgelijk dat er gepleit wordt voor euthanasie bij een groep bestaande uit mensen die zelf niet kunnen zeggen wat ze willen. Dat was van oorsprong niet de bedoeling van euthanasie.”

“Wanneer je bepaalde stappen gezet hebt, bestaat er op een gegeven moment geen grens meer. Dan krijg je steeds meer situaties waarbij euthanasie als barmhartige oplossing wordt aangedragen. Bij die benadering smelten alle bezwaren weg. Mensen bedoelen het niet zo, maar het is goed om erover door te denken.”

Bekijk het hele gesprek met Kees van der Staaij over kindereuthanasie vanaf 06:56.

Reacties

P
Duidelijk en helder !
Het punt is dat het toch al gebeurt. Maar dan als een overdosis pijnbestrijding. Daar is echter weinig zicht en controle op.
B
Keesie doet waar hij goed in is, de mensen voorliegen en bang maken. Alsof de dokters en anderen die erbij betrokken worden over 1 nacht ijs gaan als ze euthanasie toepassen? Het is bedoeld voor een kleine groep kinderen die anders ondraaglijk leiden en alsnog komen te overlijden. Maar voor christenen is het lijden een goed iets, hoe langer men het kan rekken hoe beter..
Toon meer antwoorden (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.