Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 oktober 2019 door Geerten van Breugel

Footballer draagt hoofdband met 'Man of God', krijgt boete van $7,000

Footballer Demario David, 'linebacker' bij de New Orleans Saints, heeft een boete van $7,000 gekregen voor het dragen van een hoofdband met het opschrift 'Man of God'. De 30-jarige footballer kreeg de boete voor een 'overtreding op het uniform' vorige week zondag, in de wedstrijd tegen de Seattle Seahawks, schrijft de ChristianPost.

De hoofdband van Davis was diverse keren prominent op beeld te zien toen hij zijn helm af deed. Het is voor footballers niet toegestaan een bandana of een ander hoofddeksel te dragen, zelfs niet onder een helm. Alleen als persoonlijke boodschappen op hoofdbanden vantevoren worden goedgekeurd, mogen ze gedragen worden. In de Instagrampost vraagt Davis aan zijn volgers of hij de hoofdband nog een keer moet dragen, gevolgd door de hashtag #LetThePeopleDecide.

In een interview met Fox Business geeft Davis echter aan het niet nog een keer te doen: "Ik verwachtte de boete niet omdat ik de hoofdband eerder droeg. Maar toen ik mij realiseerde dat het tegen de regels was, zat ik in een moeilijke positie. Moest ik doorgaan vanwege de boodschap, of moest ik de regels volgen? Met welke keuze zou ik God eren?"

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.