David Mackereth
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 oktober 2019 door Geerten van Breugel

Christelijke dokter definitief ontslagen: 'Bijbelse visie op man en vrouw in strijd met menselijke waardigheid'

In het Verenigd Koninkrijk is een dokter ontslagen, omdat hij weigerde transgender-voornaamwoorden te gebruiken. David Mackereth, de dokter in kwestie: "Ik geloof dat gender gedefinieerd is door biologie en genetica, en dat de Bijbel ons leert dat God mensen man of vrouw schiep", zei hij tegen CBN. In de rechtszaak die afgelopen week over zijn ontslag diende, stelde de rechter de transgenderrechten boven die van christelijke vrijheden.

'Geloof in Genesis 1:27, een gebrek aan geloof in het bestaan van transgenders en gewetensbezwaar ten opzichte van transgenders zijn in strijd met de menselijke waardigheid. Ze zijn in strijd met de fundamentele rechters van anderen, hier transgenders', liet de rechter optekenen. In Genesis 1:27 staat dat God de mens mannelijk en vrouwelijk schiep. Mackereth zei in respons op de uitspraak: "Geen dokter, onderzoeker of filosoof kan demonstreren of bewijzen dat iemand zijn geslacht kan veranderen. Zonder intellectuele en morale integriteit, kan de geneeskunde niet functioneren. Mijn 30-jarige ervaring als een dokter is nu irrelevant in vergelijking met het risico dat iemand beledigd zou kunnen zijn."

Mackereth zegt in beroep te gaan "om voor de vrijheid van christenen te vechten. Anders is de vrijheid van meningsuiting gestorven in dit land".

Reacties

Het is toch wel absurd, om niet te zeggen krankzinnig dat een rechter meent dat de bijbelse visie op man en vrouw in strijd is met de menselijke waardigheid. Het wordt steeds gekker. We zien in onze tijd de omgekeerde wereld. Denk aan Jes. 5:20 waar staat: “Wee degenen die het kwade goed noemen en het goede kwaad”.
B
Er staan wel meer dingen in de bijbel die in strijd zijn met menselijke waardigheid. Bijvoorbeeld dat homo's gestenigd dienen te worden. Dat vrouwen moeten stil zijn tijdens de dienst. Dat men geen parels voor de zwijnen *ongelovige medemens moet werpen. Dat ongelovigen de hel verdienen vanwege ongehoorzaamheid van een ander in de jaren stillekes. Dus nee, het is niet absurd dat een rechter dit meent te moeten zeggen.. Dat we denken onze huidige cultuur aan de bijbel te danken te hebben, dat is pas absurd.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (10)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.