regenboog
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

07 oktober 2019 door Patrick Simons

Zendingswerkers Maarten en Gerdien Blom verloren hun 6-jarige dochter: "Het was alsof Hij zei: Ik ben erbij"

Zes jaar verbleven zendingswerkers Maarten en Gerdien Blom op de Balkan. Deze zomer keerden ze met hun gezin terug naar Nederland. Maar niet compleet, want vorig jaar verloren ze in Albanië hun dochter Miriam, een verlies dat een diepe wond sloeg in het gezin. Het Reformatorisch Dagblad sprak met hen over hun periode op de Balkan.

In eerste instantie leek het er op dat dochter Miriam een buikgriep had. Nadat ze 's nachts ziek wordt, lijkt het de dag erop zelfs al een stuk beter te gaan. Dan slaat het noodlot echter toe en overlijdt het 6-jarige meisje in haar slaap. Het blijkt om een acute bloedvergiftiging te gaan die haar organen en hersenen aantast. Autoriteiten zagen het als een verdacht overlijden waardoor Maarten en Gerdien zelfs onder verdenking kwamen te staan. "Onmenselijk", vertelt Gerdien. "We mochten haar de hele eerste dag niet zien."

Error: could not load events

Het lichaam van Miriam werd voor de begrafenis overgebracht naar Nederland en Maarten en Gerdien wisten door flight radar precies wanneer het over hun huis zou vliegen. "Toen zagen we inderdaad het vliegtuig overvliegen. Tijmen vroeg: 'Waarom huilt u, mama?' Ik antwoorde: 'Ze is helemaal alleen. Wie zorgt er nu voor haar?' Op dat moment vond er een aardbeving plaats, waarover we later lazen dat deze een kracht had van 5.2 op de schaal van Richter. Er klonk ook een geweldige donderslag en vervolgens verscheen er een regenboog aan de hemel. We stonden met familie en vienden op het balkon en wisten: dit is een heilig moment." Maarten: "God spreekt door Zijn Woord, maar ook door natuurverschijnselen. Het was alsof Hij zei: Ik ben erbij."

Lees het het hele interview in het Reformatorisch Dagblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen