brinke
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

07 oktober 2019 door Patrick Simons

Arjen ten Brinke opende kerkdienst met deze bijzondere welkomstboodschap

Arjen ten Brinke begon de dienst in Mozaiek033 zondagmorgen met bijzondere woorden. Hij had een Nederlandse versie gemaakt van een tekst uit de kathedraal van Conventry waarmee hij duidelijk wilde maken dat echt iedereen welkom is in de kerk. Later die dag deelt hij de woorden ook op Facebook.

'We heten welkom die, alleen leven, getrouwd, gescheiden, verweesd, homoseksueel, verward, steenrijk zijn, comfortabel leven of straatarm zijn', zo begint de tekst. 'We heten je welkom, of je zingen kan als Pavarotto of binnensmonds meebromt. Het maakt niet uit of je één keer gewoon langskomt, net wakker bent of zojuist uit de gevangenis komt.'

'Het maakt ons niks uit of je nog christelijker bent dan de aartsbisschop van Canterbury of dat je tien jaar geleden met kerst voor het laatst in een kerk bent geweest. We heten je welkom, wanneer je ouder bent dan 60 maar nog steeds niet volwassen bent en ook de jeugd, die veel te snel groot wordt, sportieve moeders, voetbalvaders, hongerende kunstenaars, boomknuffelaars, koffiedrinkers, junk-food-eters, degene die net afgekickt of nog steeds verslaafd zijn.'

Reacties

D
Dit is toch niet anders dan wat er in kerken wel gezegd wordt: "We heten u en jou hartelijk welkom." Dan hoeft die hele riedel er toch niet achteraan?! Bovendien hoef je dan ook niet bang te zijn dat je toch nog iemand vergeten bent.
Precies. Want nu voel ik dat de transgenders toch weer uitgesloten zijn. Of valt dat onder de noemer "verward"?

(rustig maar, is grapje...)
Helemaal eens komt bij mij erg gekunsteld over een krampachtige uiterste poging om de kerk bij alle mogelijke kritiek geloofwaardig te maken. Een soort noodkreet richting de samenleving om aub toch geaccepteerd te worden. Jezus zegt echter “Gij geheel anders”.
Toon meer reacties (10)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.