opwekking
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

07 oktober 2019 door Patrick Simons

Aniek bad op Opwekking voor haar zelfmoordgedachtes: "Heb ze daarna nooit meer gehad"

Aniek werd al vanaf de basisschool gepest en dat werd gedurende haar leven eigenlijk alleen maar erger. Het mondde zelfs uit in stalking en bedreiging. Het werd op een gegeven moment zo erg dat ze aan zelfmoord dacht. Gelukkig greep God in. Ze vertelt haar verhaal tegenover BEAM.

Op de basisschool was haar geloof in God al genoeg om gepest te worden. Aniek vertelt dat het begon in groep vijf en eigenlijk niet meer ophield. "Na de basisschool wilde ik een nieuwe start maken. Ik ging expres naar een andere middelbare school, buiten de stad waar ik woon en ik had echt zin om er iets van te maken." Het ging echter opnieuw mis. Plotseling kreeg ze appjes van een onbekend persoon die alles van haar leek te weten. Hoewel dat later overging, werd ze in het tweede schooljaar opnieuw gepest.

Het leidde er uiteindelijk toe dat Aniek met zelfmoordgedachten rondliep. "Ik werd ontzettend onzeker van al het gepest en wilde uit het leven stappen. Dit sprak ik bij Opwekking voor het eerst in het bijzijn van mensen uit. Normaal ben ik iemand die houdt van het leven en ervan geniet, maar dat was nu niet meer zo. Ik heb voor deze gedachtes gebeden met mensen op Opwekking en ik merkte dat God dichtbij was. Zo dichtbij, dat ik deze gedachtes hierna nooit meer heb gehad." Vanaf de derde klas hield ook het pesten gelukkig op en kon Aniek echt een nieuwe start maken.

Lees meer in BEAM

Heb ook jij last van zelfmoordgedachten, heb je hier vragen over of ken je iemand die hier last van heeft? Neem dan contact op met 113 Zelfmoordpreventie.


Zelfmoord
- De vrouw van Jan-Kees pleegde zelfmoord: "Haar uitvaart was op de geboortedag van onze overleden dochter"
- Vrouw van voorganger die zelfmoord pleegde plaatst hartverscheurende video op Instagram
- Weduwe voorganger spreekt zich uit na zelfdoding van haar man
- Jan-Kees geniet na verlies vrouw en dochter toch weer van het leven: "De banden van rouw en verdriet zijn verbroken"
- Hanneke Schaap over geloof en zelfdoding: "Beweren dat God Zijn kinderen voor zelfmoord bewaart, is valse gerustheid"
Meer over Zelfmoord »

Reacties

N
Pesters zijn dienstknechten van satan

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen