kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

04 oktober 2019 door Patrick Simons

Ds Golverdingen: "Het gaat niet goed met deze wereld maar met de Kerk gaat het goed"

Het grootste gedeelte van zijn leven preekte hij en het was ook zijn allerliefste bezigheid. Inmiddels kan ds. M. Golverdingen vanwege de ziekte van Parkinson al enkele jaren niet preken. Het Reformatorisch Dagblad zocht hem op en sprak met hem.

Onder andere de verschillen tussen diverse kerken kwam ter sprake. "Ds. G. H. Kersten had gelijk toen hij zei dat de Gereformeerde Gemeenten de kerkelijke verdeeldheid wel als zonde moeten blijven zien. Dat besef is tanende, vrees ik. Ik heb geestelijke broeders in andere kerkverbanden. Ik zag geestelijke verbondenheid over de kerkmuren heen. De kerkmuren zijn bij mij niet hoog. Ik had alleen niet zoveel tijd er vaak overheen te kijken."

Nu hij gedwongen aan de zijlijn staat, denkt de predikant veel na over het maatschappelijke en kerkelijke leven. "Het gaat niet goed met deze wereld. Maar de Schrift reikt op zoveel plaatsen stof tot overdenking aan over het komend Koninkrijk. Het gaat met deze wereld niet goed. Maar met de Kerk gaat het goed. Want God regeert."

Lees het hele interview in het Reformatorisch Dagblad.

Reacties

H
Ik wens ds. Golverdingen en zijn vrouw van harte Gods zegen toe.

Zijn kracht wordt in onze zwakheid geopenbaard

Bij het lezen van dit ontroerende artikel moest ik denken aan de wijze woorden van Augustinus.Hoog is God, nederig zij de Christen.

Indien hij wil, dat de hoge God hem nabij kome , dan zij hij nederig .

Een groot geheimenis:

God is boven alles; gij richt u omhoog en gij bereikt Hem niet; gij

vernedert u en Hij daalt tot u af.Uit: Uren met Augustinus.

Prof. Dr. A. Sizoo
Wat een slap verhaal van die dominee. "Met de Kerk (met een hoofdletter) gaat het goed want God regeert'. Wat een lege opmerking. Met de GerGem gaat het niet goed. Al heel lang. Maar de jonge generatie begint door te krijgen dat dit kerkgenootschap in diepe duisternis verkeert. Jammer dat ze vertrekken in plaats van het kwaad van binnen uit aan te pakken.
B
Hij bedoeld met die uitspraak niet de GerGem
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.