Forgivemoji
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 oktober 2019 door Jeffrey Schipper

Lutherse kerk Finland start ontwerpwedstrijd: een emoji voor vergeving

De Evangelisch-Lutherse Kerk Finland heeft de ontwerpwedstrijd Forgivemoji in het leven geroepen. Doel van deze campagne is het introduceren van een emoji voor vergeving die uitdrukt ‘ik vergeef jou’. Tot 15 november kan wereldwijd iedereen digitaal een ontwerp indienen en stemmen op een favoriet ontwerp, schrijft de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Aanleiding voor de campagne vormde in 2018 de herdenking van het einde van de Finse burgeroorlog, die in dat jaar een eeuw geleden was beëindigd. Uit het publieke debat dat naar aanleiding van deze gebeurtenis in Finland werd gevoerd omtrent de thema’s verzoening en vergeving, kwam naar voren dat er onder de talloze bestaande emoji nog geen specifieke emoji voor ‘vergeving’ bestaat.

De nieuwe emoji wordt wellicht in 2020 geïntroduceerd, het jaar waarin in heel Europa en wereldwijd het 75-jarige einde van de Tweede Wereldoorlog zal worden herdacht. Aan deze herdenking is het besef verbonden dat wij sinds 75 jaar in onder andere Nederland weer in vrijheid leven, en we gezamenlijk verantwoordelijk zijn om die vrijheid door te geven aan toekomstige generaties.

De nieuwe emoji draagt concreet bij aan de verwezenlijking van dit besef. Uiteraard is een emoji niet voldoende voor het tonen van vergevingsgezindheid met betrekking tot een afschuwelijke gebeurtenis zoals oorlog, maar het kan wel degelijk verbinding tussen mensen stimuleren door positievere communicatie.

Lees hier meer op de website van de PKN en neem een kijkje op de website van de campagne.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.