Amber Guyger

Mooi

04 oktober 2019 door Jeffrey Schipper

Indrukwekkende beelden: broer van vermoorde man getuigt van Jezus en vergeeft de dader

Een voormalige politieagente uit de Amerikaanse stad Dallas is veroordeeld tot 10 jaar cel voor het doodschieten van haar buurman Botham Jean. De broer van Botham was in de rechtszaal aanwezig en vergaf de vrouw.

De blanke agente Amber Guyger ging in 2018 na haar dienst naar huis, maar stapte volgens haar eigen lezing per ongeluk het verkeerde appartement binnen. Daar schoot ze de zwarte Botham Jean neer die aan zijn verwondingen bezweek.

De zaak zorgde voor maatschappelijke onrust in Dallas, omdat de openbaar aanklagers haar in eerste instantie alleen wilden vervolgen voor doodslag en niet voor moord. Uiteindelijk eiste justitie 28 jaar tegen de 31-jarige Guyger. Volgens de advocaten van het slachtoffer is dit de eerste keer dat een blanke agente in de VS schuldig is bevonden aan moord op een ongewapende zwarte man.

Botham was alleen thuis toen de agent door een vergissing zijn huis binnenkwam, hem neerschoot en om het leven bracht. De 26-jarige man lag toen levenloos in zijn appartement. Nadat de rechter haar veroordeelde, richtte de broer van Botham zich tot haar met een krachtige boodschap.

Broer Brandt benadrukte dat hij namens zichzelf spreekt en zei vervolgens: "Ik vergeef je. Ik weet zeker dat als je naar God gaat en Hem om vergeving vraagt, Hij je dat zal geven. Ik spreek namens mezelf en dus niet de hele familie, maar ik houd net zoveel van jou als van ieder ander." De man voegde toe dat hij niet wil dat de agent de gevangenis ingaat, wenste haar het beste toe en nodigde de vrouw uit om haar leven aan Christus te geven.

Brandt vroeg de rechter vervolgens om toestemming om de veroordeelde een knuffel te geven. Na het jawoord van de rechter, barstte Guyger in tranen uit. Bekijk de indrukwekkende beelden!

Reacties

T
Wat een indrukwekkend getuigenis van een waar christen zijn! En wat is de Heer Jezus eindeloos groots dat Hij zo een vergaande vergevingsgezindheid in een mens kan en wil bewerken!
C
Ja, heel mooi, maar . . de wereldse media laten dit getuigenis weg en laten alleen maar zien dat hij haar vergeeft en dat hij haar een knuffel wil geven... zo jammer dat de wereld dat niet wil/mag horen !
P
Ja dat viel mij ook meteen op dat de media eigenlijk het belangrijkste weg laat .Alleen een christen zal meteen zien dat dit de kracht van god is .. prachtig voorbeeld geeft deze jonge man
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.