Nieuws

08 oktober 2019 door Stichting Sense

Stichting Sense viert 30-jarig bestaan met lezing over gender mainstreaming

Het woord gender mainstreaming is in Nederland vrij onbekend. Dat is verwonderlijk, omdat het al vanaf 1997 een belangrijk agendapunt van de EU is. Het thema wordt regelmatig in de Europese Raad behandeld, maar de kern van de zaak wordt niet duidelijk bekend gemaakt. Martin Kamphuis verkent het onderwerp in een lezing van Stichting Sense en gaat in op de geestelijke achtergronden.

'Wat is het?', vraagt de stichting af. 'Gender is het geslacht zoals je je voelt. Of je biologisch gezien een mannelijk of vrouwelijk lichaam hebt is niet meer doorslaggevend. Als je het tegendeel voelt mag je dat als je geslacht aannemen. Die gedachtegang moet de geaccepteerde hoofdstroom in de samenleving worden. Als je daar tegenin gaat, discrimineer je en ben je strafbaar.

Om deze gender mainstreaming voor de gehele samenleving acceptabel te maken, wordt bewust begonnen bij kinderen. Zij moeten de mogelijkheid krijgen om vrij te kiezen. Daarom bestaan er al programma’s om te gebruiken in de Duitse kleuterklassen. Is Nederland ook al zover?

Gender mainstreaming wijkt bewust af van de orde van God, waarin het om man en vrouw gaat. Na de zondeval werden Adam en Eva door God gestraft, waardoor er enerzijds aantrekkingskracht, maar anderzijds ook een gevecht tussen de geslachten bestaat. Gender mainstreaming wil dit gevecht uit de weg gaan. Het biedt een andere oplossing dan de Bijbel en zegt: we zijn allemaal gelijk, dus hebben we gelijke rechten en gelijke plichten.'

Martin Kamphuis, Nederlander, ex-new ager en ex-boeddhist, is woonachtig in Duitsland. Hij heeft zijn bronnen dan ook vooral vanuit de Duitse context. Het is volgens Stichting Sense belangrijk om de door EU wetgeving gestimuleerde achtergronden te leren kennen. 'Als het in Nederland anders wordt ingevoerd, misschien wel bedekter dan in Duitsland, zal ook hier vanuit de EU de richting worden bepaald.' Kamphuis zal in zijn lezing ingaan op de achtergronden van gender mainstreaming, die ook met New Age te maken hebben. Hij zal tevens proberen om duidelijk te maken wat de Bijbel zegt over de relatie tussen de geslachten.

De lezing zal plaatsvinden op zaterdag 2 november 2019 in kerkgebouw ‘Immanuel’, Kraanvogelstraat 1, Amersfoort. Aanvang 14.30 uur (zaal open 14.00 uur). De toegang is gratis (wel collecte). Registreer u tijdig via deze website van de stichting om verzekerd te zijn van een plaats.

Reacties

Lijkt me interessant en belangrijk om hier over na te denken.

Een nieuwe hype, zoals er velen zich aandienen, vraagt om bezinning en antwoorden.

De wereld is niet meer vanzelfsprekend, dus moeten we investeren in (conta) argumentatie. Een intensief gebeuren

K
Wat een verschrikkelijke hoop onzin staat hierboven. Wil je weten wat gender mainstream wel betekent, kun je beter hier lezen: https://www.coe.int/en/web/genderequality/what-is-gender-mainstreamingGendermainstreaming is iets totaal anders dan genderneutraal (wat tegenwoordig hip is).Uit het artikel: mannen en vrouwen hebben verschillende behoeften. Bijvoorbeeld hartklachten zijn bij vrouwen anders dan mannen. Als je daar niet bewust van bent, krijgen vrouwen niet de hulp die ze op dat moment nodig hebben.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.