Eline Bakker

Mooi

03 oktober 2019 door Inspire Records

Schrijfster 'Jezus Overwinnaar' nu met debuut live worship-EP: 'Abba'

Als je een jaar geleden aan Eline Bakker had verteld dat een door haar geschreven lied christelijk Nederland zou veroveren had ze het niet kunnen geloven of bevatten. Toch gebeurde het dit jaar met 'Jezus Overwinnaar'.

Het lied doet tienduizenden zingen en verspreidde zich snel door de Nederlandse kerken. Voor de zangeres uit Steenwijk, die het samen met Kees Kraayenoord en Reyer schreef, was het een ‘wake-up call’. Het wakkerde opnieuw een vuur aan in haar hart. De kersverse moeder begon weer liedjes te schrijven vanuit het verlangen wat ze als jongere al had: God beter leren kennen. Zijn grootheid bezingen. Dat wat Hij in haar hart legt, delen met de buitenwereld.

Al deze ontwikkelingen hebben nu tot Eline's debuut live EP ‘Abba’ geleid. Dit zijn liedjes die recht uit Elines hart komen – gedreven en bezield, belijdend en proclamerend.

Vandaag verschijnen de eerste twee singles van deze EP. Naast 'Jezus Overwinnaar' beleeft ook de vreugdevolle titeltrack 'Abba' haar release, die ze tevens samen met Kees Kraayenoord schreef.

Met ‘Abba’ hoopt Eline nieuwe woorden te geven aan hoe mensen dichter bij God komen. “Ik wilde met deze muziek dicht bij mijn hart blijven, met woorden die niet afstandelijk, ingewikkeld of te poëtisch zijn. Ik hoop dat deze liedjes zo ook dicht bij het hart van mensen komen en zij ze uitzingen naar God. Dat is alles wat ik kan hopen. Wat er dan gebeurt, is aan Hem.” 

Reacties

k
prachtig strijdlied voor pelgrims van Koning Jezus !!!!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals