Robert Jeffress
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 oktober 2019 door Geerten van Breugel

Amerikaanse megakerk-pastor: "Mogelijke afzetting Trump kan Amerika in burgeroorlog storten"

De pastor van een megakerk in Dallas, Robert Jeffress voorspelt dat een afzetting van president Trump de Verenigde Staten in een burgeroorlog zou kunnen storten. De zogeheten impeachment-procedure zou volgens Jeffress in een gesprek met Fox & Friends alleen opgestart zijn omdat Trump in 2016 de democrate Hillary Clinton versloeg. "Dat is de onvergeeflijke zonde, die de Democraten Trump nooit zullen vergeven."

Jeffress staat bekend als een fervent voorstander van de Amerikaanse president, al aan het begin van Trumps campagne als presidentskandidaat, sprak hij op diens rallies. In het interview op de Amerikaanse zender Fox noemde Jeffress de Democrate Nancy Pelosi somber en "biddend" in haar poging de president af te zetten. Als dat lukt, zou het leiden tot "een verdeling in het land waar het nooit van zou herstellen". De pastor deed de laatste dagen meer heikele uitspraken in het interview, zo beschuldigde hij Democraten ervan de god Moloch te aanbidden en zei dat zijn critici of niet kunnen lezen, of "te stom te zijn om te begrijpen wat ik zeg".

De dag na het interview werd Jeffress gevraagd hoe hij op zijn uitspraken terugkeek. De pastor van de kerk in Dallas zei dat hij zijn woorden zorgvuldig had gekozen en noemde het bij CBN "een perfect idee".

Reacties

Eigenlijk opruiende praat van deze man. Een onverholen dreigement. Gevaarlijke lieden, die mega-dominees.
De man is wat al te somber, want er komt geen afzetting van Trump. De beschuldigingen die tegen hem zijn ingebracht zijn zo vergezocht, op het absurde af, dat het al onwaarschijnlijk is dat het Congres een afzetting zou willen doorzetten. Opvallend is dat de juiste procedure niet eens wordt gevolgd, er had namelijk door het hele congres over gestemd moeten zijn. Als het toch zou gebeuren, dan zou de Senaat een afzetting tegenhouden. Voor een burgeroorlog zou bovendien het leger uiteen moeten vallen, ook dat zie ik niet gebeuren.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.