water
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

04 oktober 2019 door Geerten van Breugel

Na leven als atheïst was de laatste wens van deze kankerpatiënt gedoopt te worden

Terwijl hij het grootste gedeelte van zijn leven doorbracht als atheïst, was het de wens van Thomas Roberts in zijn laatste dagen gedoopt te worden. Hij leed aan longkanker en was gebonden aan een rolstoel. Corey Agricola, kapelaan van het ziekenhuis waar Roberts lag, willigde de wens van de man in. Faithwire beschrijft Roberts verhaal.

Een arts van het ziekenhuis zorgde ervoor dat Roberts genoeg zuurstof toegediend kreeg om volledig onder water te kunnen. Ook was er een rolstoellift nodig om de man volledig in het water te krijgen. Agricola beschrijft de onderdompeling van Roberts als de ”mooiste dag uit mijn carrière”. Terwijl ze in het water stonden, las de kapelaan Romeinen 6, waar de dood van Christus en zijn opstanding wordt gekoppeld aan de doop. Agricola sprak tegen Roberts: ”Thomas, je dacht nooit dat je een preek zou houden in je leven, maar je hebt vandaag gepreekt. Je hebt een impact gemaakt op mensen die je niet eens kent.”

Enkele dagen later, op 5 september, is Roberts uiteindelijk overleden. Een van zijn zussen, Gina, zegt dat ze zich geen zorgen meer maakt na de doop. ”Er is nu alleen grote vreugde omdat ik weet waar hij heen gaat. Hij heeft rust. Hij was wedergeboren. We konden dat zien op zijn gezicht na zijn doop.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.