Vrouw

Dagelijks leven

02 oktober 2019 door Lukas ten Napel

Het Reformatorisch Dagblad gaat de straat op: is christelijk of islamitisch onderwijs nog van deze tijd?

De discussie rond artikel 23 neemt toe. Door dit artikel zijn er onder andere reformatorische, christelijke en islamitische scholen. RDoutside ging in Dordrecht, waar het onderwijsmuseum gevestigd is, de straat op om meningen te verzamelen. Uitlopende meningen; van “het moet zo blijven, maar de islamitische scholen moeten onder sterkere controle komen” tot “stop de subsidie”.

Bekijk de video:

Reacties

A
Artikel 23 in de grondwet komt uit de bijbels, christelijke cultuur met zijn normen en waarden door God gegeven gebaseerd op Liefde en relatie. Elke religie, die dit niet kent hoort niet in Nederland thuis.....dus gewoon aanpassen of vertrekken.

Multicultuur kan alleen op bijbelse waarden.

Shalom
T
Vraag: is christelijk of islamitisch onderwijs nog van deze tijd?

Van wie in Jezus Christus geloofd mag verondersteld worden dat men weet wat Jezus gezegd en gedaan heeft. Maar is daar kennis aanwezig wat Mohammed in de Koran zegt? Wanneer je ook weet waar de profeet Mohammed voor staat en iets af weet waar moslims in geloven. dan begrijp je dat deze vraag over godsdienstonderwijs zo niet kan. Zoveel verschillen Jezus en Mohammed. Jezus roept op om lief te hebben. Mohammed zegt alle niet moslims om te brengen. Zo iets onderwijzen?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals